SAGLASNI: Promene u Vojvodini su nezaustavljive!
Foto: KURIR

Gradonačelnik NS i predsednik opštine Kikinda

SAGLASNI: Promene u Vojvodini su nezaustavljive!

Srbija -
Očigledno je da pokrajinska vlast ne želi da se povinjuje promena koje su usledile protekle godine-ocenili Miloš Vučević i Pavle Markov

KIKINDA: Jasna poruka!-Mi šaljemo jasnu poruku da su promene u Vojvodini nezaustavljive. Niko ne može da zaustavi političke, legitimne, legalne i demokratske promene. Samo tako naš narod može da ide napred - poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prilikom današnje posete opštini Kikindi.

On i njegov domaćin, Pavle Markov, ocenili su da pokrajinska vlast očigledno ne želi da se povinuje promena koje su usledile protekle godine:- Stanje u opštini Kikinda je veoma loše, a gradonačelnik Novog Sada je sa nama podelio impresije od pre godinu dana kada se suočavao sa ovim sa čim se sada mi suočavamo. Dogovor je da imamo konstantnu saradnju, kako bi Kikindu vratili na stare staze slave- rekao je Markov.

Vučević je izrazio uverenje da će poseta Kikindi vrlo brzo rezultirati konrektim potezima i saradnji. On se zapitao šta je Vlada Vojvodine spremna da finansira zajedno sa gradom Novim Sadom:

-Da li je Bojan Pajtić spreman da sa gradom priča o Novom Sadu na Dunavu, marini, opremanju građevinskog zemljišta i postojećih industrijskih zona? Šta je Pokrajina spremna da pomogne Novom Sadu, Kikindi, Pančevu? Hajde da vidimo gde su oni spremni zajednički da učestvuju , i da li dele gradove i opštine na one koji su podobni ili nepodobni. Očigledno im je u ovom trenutku cela Vojvodina nepodobna. Neka jednom oni građanima Vojvodine kažu šta će oni to da urade u narednom periodu. Dvanaest godina nije bilo nijedne investicije u Novom Sadu sa republičkog ili pokrajinskog nivoa- rekao je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track