Nemački studenti posetili Visoku školu u Vršcu

Gosti iz Donje Saksonije

Nemački studenti posetili Visoku školu u Vršcu

Srbija -
Nemački studenti – budući socijalni radnici, koji u okviru stručne prakse imaju intenzivne kontakte sa Romima i romskim zajednicama, upoznaju se sa životom mladih Roma u Srbiji

VRŠAC - U okviru Međunarodnih omladinskih susreta između Srbije i Nemačkeu organizaciji Romane Aglonipe, iz Hanovera, gosti Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov” u Vršcu, bili su studenti Visoke škole za primenjene nauke i umetnost HAWK iz Hildeshajma, iz regiona Donje Saksonije.Finansiran od strane evropskih fondova, program „Jugend in Europa“, tokom protekle godine omogućio je mladim Romima iz Srbije posetu Hanoveru i okolini sa ciljem upoznavanja sa vršnjacima i načinom života u ovom delu sveta.

Ove godine, u periodu od 7. do 11. oktobra, nemački studenti – budući socijalni radnici, koji u okviru stručne prakse imaju intenzivne kontakte sa Romima i romskim zajednicama, upoznaju se sa životom mladih Roma u Srbiji.

Poseta Visokoj školi u Vršcu usledila je zbog činjenice da se na njoj Romi obrazuju na svom maternjem jeziku, a studenti obe škole su nakon upoznavanja razgovarali o temama od zajedničkog interesa. Posebna pažnja je posvećena mogućnostima međusobne saradnje, koja će u bliskoj budućnosti biti i formalno potvrđena, potpisivanje adekvatnih dokumenata i preciziranjem obima i oblika ovih aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track