POBEGAO NA DRVO: Dečaka (10) izujedao čopor od 7 pasa

Komšija naišao u pravi čas

POBEGAO NA DRVO: Dečaka (10) izujedao čopor od 7 pasa

Srbija -
Lekari su mu ušili rane na nogama, a njegova majka najavljuje tužbu protiv grada

VALJEVO - Desetogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama N. I. u Valjevu izujedao je čopor od sedam pasa lutalica.

Dečaku su lekari ušili rane na nogama, a od težih povreda spasao se penjanjem na drvo. Njegova majka najavljuje tužbu protiv Grada Valjeva.

Ovo je drugi slučaj za godinu dana da je čopor lutalica napao i povredio dete u prigradskom Novom naselju.

Ana Ivanović, dečakova samohrana majka, priča da je njen sin pošao ka šumarku nedaleko od osnovne škole koju pohađa da bi video drvenu kućicu koju su napravili njegovi drugovi, kada ga je napao čopor lutalica.

"Pošto je u blizini video drvo, pokušao je da se spase penjući se na njega. Dok se peo, psi su ga sve vreme ujedali za listove, butine i zadnjicu. Da se u jednom trenutku nije pojavio komšija policajac koji živi u blizini, koji je rasterao životinje, posledice po dete su mogle da budu i gore.

Policajac mu je i pomogao da siđe sa drveta", rekla je novinarima dečakova majka, najavljujući da će zbog težih povreda, koje su sanirane u urgentnom centru valjevske bolnice, kao i zbog preživljene traume, protiv gradskih vlasti podnetu tužbu.

Pomoćnik gradonačelnika Radoica Ristić posetio je izujedanog dečaka, koji kroz program inkluzije pohađa četvrti razred OŠ „Desanka Maksimović“, obećavši jednokratnu novčanu pomoć od 50.000 dinara.

Skoro na istom mestu, pre godinu dana, čopor od pet pasa lutalica izujedao je tada učenicu prvog razreda, A.S. (7). Po podacima nadležnih u Valjevu, najviše u blizini škola i mesta gde se priprema hrana, ima oko 300 napuštenih pasa, dok je u azilu za njihov smeštaj u selu Zlatarić, kapacitet od 180 mesta stalno popunjen.

Zbog tužbi koje ujedeni građani podnose protiv grada, godišnje se iz budžeta, na ime odštete, isplati oko osam miliona dinara, a prosečna visina naknade na osnovu sudske presude je 150.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track