ZAVRŠNI RADOVI NA PETLJI: Od srede uveče u četiri trake kroz Radničku!
Foto: Beoinfo

Otvaranje Severnog vijadukta

ZAVRŠNI RADOVI NA PETLJI: Od srede uveče u četiri trake kroz Radničku!

Beograd -
U poslednjih nekoliko dana završeno je asfaltiranje i ispitivanje konstrukcije severnog vijadukta, njegovo uklapanje sa Bulevarom vojvode Mišića, kao i asfaltiranje nasipa za rampu koja vodi ka Mostu na Adi

BEOGRAD - Severni vijadukt petlje Radnička biće otvoren večeras od 22 časa, a vozači će imati na raspolaganju po dve trake u oba smera. Saobraćaj ka gradu nastaviće da se odvija u dve trake preko kružnog toka, a južni vijadukt će biti zatvoren do kraja preostalih radova na izgradnji stajališta javnog prevoza i nasipa koji ga spaja sa mostom preko Topčiderke.

U poslednjih nekoliko dana završeno je asfaltiranje i ispitivanje konstrukcije severnog vijadukta, njegovo uklapanje sa Bulevarom vojvode Mišića, kao i asfaltiranje nasipa za rampu koja vodi ka Mostu na Adi.

Zbog toga su otvorene dve trake severnog vijadukta, dok će treća biti zatvorena do kraja radova na postavljanju javne rasvete i pratećih instalacija.

Severni vijadukt je izgrađen na mestu nekadašnjeg „Tobogana” i premošćava petokolosečnu železničku prugu Beograd - Niš - kažu u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

Saobraćaj će nakratko biti izmenjen i tokom predstojećeg vikenda i to od subote do ponedeljka, kada će sva vozila koristiti samo severni vijadukt.

U prvom delu izmene od subote u 14 sati do nedelje u 18 sati vozila ka Obrenovcu će koristiti dve trake, dok će ka gradu biti otvorena jedna traka. Od nedelje u 18 sati do ponedeljka pre podne, režim će biti obrnut, te će dve trake biti na raspolaganju vozilima ka gradu, a ka Obrenovcu će biti otvorena jedna traka.

Ova izmena tokom vikenda je neophodna za završne radove na rampi koja sa kružnog toka saobraćaj uvodi u Bulevar vojvode Mišića. Tokom ponedeljka saobraćaj ka gradu će se vratiti u dve trake preko kružnog toka.

- Preostali su radovi koji će se izvoditi u novembru obuhvataju i to na pravcu preko parkinga kod Beogradskog sajma ka kružnom toku, kao i povezivanje južnog vijadukta sa mostom preko Topčiderke - objašnjavaju u toj Direkciji i dodaju da će saobraćaj u svih šest traka biti uspostavljen do kraja novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track