SNS ponovo optužio Pajtića zbog Kamenice 2

Finansijske malverzacije

SNS ponovo optužio Pajtića zbog Kamenice 2

Srbija -
Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada Aleksandar Milovančev ponovo je danas zatražio ostavku predsednika Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Novog Sada Aleksandar Milovančev ponovo je danas zatražio ostavku predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i opet ga optužio za finansijske malverzacije u vezi sa izgradnjom medicinskog kompleksa “Kamenica dva”.

Milovančev je na konferenciji za novinare optužio Pajtića i potpredsednika pokrajinske vlade Dragoslava Petrovića da podnose privatne tužbe protiv njega jer žele da prikriju malverzacije.

“Da bi onemogućili nastavak javne kritike povodom ‘Kamenice dva’ i korupcije u zdravstvu Vojvodine, i izbegli odgovore na ta pitanja, prete tužbama za nepostojeća krivična dela”, kazao je Milovančev.

Naveo je da su ga Pajtić i Petrović privatno tužili 24. septembra i zbog povrede časti i ugleda zatražili odštetu od po 250.000 dinara.

Zatražio je od Pajtića da odgovori da li je istina da je porođajni sto u bolnici u Vrbasu plaćen 28.000 evra, umesto 6.000 i 7.000 evra, kao i da li je tačno je set instrumenata za porodilište plaćen oko 30.000 evra, iako nije skuplji od nekoliko hiljada evra.

“Da li je istina da su, umesto par stotina evra, električne stolice sa hidraulikom za lekarske preglede plaćene po 6.000 evra komad. Da kreveti za intenzivnu negu nisu plaćeni po realnoj ceni od 1.200 evra, nego po naduvanoj ceni od 7.000 do 8.000 evra. Da li su kreveti u Urgentnom centru u Novom Sadu plaćeni po 8.000 evra, iako je njihova tržišna vrednost samo 1.200 evra”, naveo je Milovančev.

Optužio je Pajtića da je odgovoran i jer je u Urgentnom centru u Novom Sadu, na razlici plaćene i stvarne cene samo za krevete, “nestalo 700.000 evra”. Pokrajinska vlada ranije je odbacila sve te tvrdnje kao neistinite i kao pokušaj nastavka “hajke” protiv nje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track