Najnovije vesti

DONJI MILANOVAC: 4 zaposlena sa 105 mobilnih napravila račun od 800.000 dinara!
Foto: Rojters

Imali po 26 telefona

DONJI MILANOVAC: 4 zaposlena sa 105 mobilnih napravila račun od 800.000 dinara!

Srbija
Pošto Centar za kulturu nema taj novac, sud je naložio popisivanje stvari

DONJI MILANOVAC - Centar za kulturu u Donjem Milanovcu, koji ima četiri zaposlena, blokiran je zbog duga od gotovo 800 hiljada dinara. I, tu, možda, i ne bi bilo ništa čudno da dug nije nastao tako što ga je ova ustanova kulture napravila korišćenjem čak 105 mobilnih telefona, ili, u proseku, 26 telefona po osobi.

"Mirko Ilić, nedavno smenjeni direktor Centra za kulturu u Donjem Milanovcu je, aprila 2009. godine, sa „Telenorom“ zaključio ugovor o korišćenju 53 pretplatnička broja", kaže Dejan Škorić, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek."Međutim, taj ugovor je ankesiran 2011. sa još 52 pretplatnička broja, tako da su četvoro zaposlenih u toj ustanovi, praktično, na raspolaganju imali po 26 postpejd brojeva", dodaje Škorić.

Naš sagovornik kaže da su, u međuvremenu, kartice deljene svima, ali da računi nisu plaćani, tako da je račun dostigao cifru od 738 hiljada dinara, zbog čega je račun Centra za kulturu u Donjem Milanovcu blokiran, zajedno sa kamatama, za iznos od gotovo 800 hiljada dinara.

"Ali, ta ustanova nema taj novac, tako da je sud naložio popisivanje stvari iz Centra za kulturu", kaže Škorić. "Radi se, inače, o ustanovi koja se, sa oko 2,5 miliona dinara, finansira iz budžeta Opštine Majdanpek, tako da će to, praktično, morati da plate svi meštani ovog grada. Sreća je samo to što računi nisu veći, jer su u pitanju bili postpejd brojevi. Sada novi direktor Centra ѕa kuluru ima muku da pronađe i prikupi sve kartice, jer se ne zna gde su one završile, mada su sve isključene kada je počeo spor sa „Telenorom“.

Ilić je, navodno, posredstvom Centra za kulturu, čiji je i dalje radnik, deo ovih pretplatničkih brojeva ustpio MZ Donji Mialovac, FK „Poreč“, iz tog mesta, kao i zaposlenima u JP „Za puteve i građevinsko zemljište“.Pokušali smo da čujemo i Mirka Ilića, ali se na njegov broj telefona javila ženska osoba, koja nam je kazala da ga pozovemo za pet minuta. Međutim, njegov telefon, kao i još dva broja koja je on, navodno, koristio, bili su – isključeni.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...