Džužević podneo krvične prijave protiv direktora škola u Prijepolju

Bošnjačko nacionalno veće

Džužević podneo krvične prijave protiv direktora škola u Prijepolju

Srbija -
Prijave su podnete zbog toga što u vaspitno-obrazovnim ustanovama u tekućoj školskoj godini nisu organizovali nastavu na bosanskom jeziku ili nisu sproveli anketiranje roditelja na kom jeziku će slušati nastavu njihova deca, navodi se u saopštenju BNV

PRIJEPOLJE - Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, Bošnjačko nacionalno veće na čijem je čelu Esad Džudžević, podnelo je krivične prijave protiv svih direktora osnovnih i srednjih škola u toj opštini.

Prijave su podnete zbog toga što u vaspitno-obrazovnim ustanovama u tekućoj školskoj godini nisu organizovali nastavu na bosanskom jeziku ili nisu sproveli anketiranje roditelja na kom jeziku će slušati nastavu njihova deca, navodi se u saopštenju Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu.

Krivične prijave su podnete protiv direktora osnovne škole u Brodarevu Šefketa Šehovića, direktora škole u Ivanju i Veljka Dumića i direktorke škole u Velikoj Župi Belkise Beganović.

Kako stoji u saopštenju, direktori škola nisu u skladu sa zakonom organizovali nastavu na bosanskom jeziku iako su se roditelji u anketi sprovedenoj tokom godine, kao pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice, izjasnili da žele da njihova deca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Pravna služba Veća podnela je krivične prijave i protiv direktora škole na Bostanima Slavenka Grbovića, direktora škole u Babinama Nebojše Trmčića, direktorke škole u Seljašnici Dragane Karakanović, direktora osnovne škole u Prijepolju Milinka Mićovića, direktorke škole u Kolovratu Stane Marković, Ljubomira direktora Gimnazije Šuljagića, direktora Ekonomske škole Ermedina Durana i direktora Tehničke škole Nebojše Jevtovića. Krivična prijava je podneta i direktor Predškolske ustanove u Prijepolju Hulu Kajeviću.

Njima se stavlja na teret da nisu organizovali nastavu na bosanskom jeziku niti omogućili roditeljima učenika bošnjačke nacionalnostgi da se izjasne o tome da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja