PROTEST: Radnici Fabrike ulja nisu dobili otpremnine
Foto: Kurir Arhiva

Rok istekao

PROTEST: Radnici Fabrike ulja nisu dobili otpremnine

Srbija -
Za odlazak iz Fabrike ulja uz socijalni program odlučilo se 119 od 131 radnika, a država za to treba da uplati 85 miliona dinara

KRUŠEVAC - Radnici Fabrike ulja u Kruševcu protestovali su danas u fabrici jer im nisu uplaćene otpremnine, za šta je rok bio 13. decembar."Odlučili smo da danas i sutra protestujemo u krugu fabrike, jer očekujemo da će lokalna samouprava u tom periodu uspeti da dobije informaciju kada će nama tačno biti uplaćen novac za socijalni program", rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Rade Antić.

Dodao je da će, ukoliko do tada odgovor ne dobiju, radnici odlučiti o daljim koracima. On je podsetio da su zaposleni u uljari prošle nedelje iz resornog ministarstva dobili informaciju da će novac preduzeću biti uplaćen do 13. decembra, nakon čega su se radnici razdužili u preduzeću. "Sada dolazimo čekajući uplatu, nakon čega sledi raskid radnog odnosa. Ljudi su iscrpljeni, očajni, stalno nas razvlače, socijalni program smo uradili još u avgustu", kazao je Antić. Za odlazak iz Fabrike ulja uz socijalni program odlučilo se 119 od 131 radnika, a država za to treba da uplati 85 miliona dinara.

Radnicima se duguje 25 plata, porezi i doprinosi nisu uplaćeni za tri godine, a fabrika ne radi. Fabrika ulja je privatizovana 2004. godine, kada je na trećem tenderu za 30.000 evra prodata kruševačkom privredniku Božinu Milićeviću. Privatizacija je raskinuta pre dve godine, nakon čega je preduzeće ušlo u postupak restrukturiranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track