ZBOG ZATVARANJE ULICE: Čačanska firma traži 23 miliona dinara odštete

Prebačeni rokovi za izvođenje radova

ZBOG ZATVARANJE ULICE: Čačanska firma traži 23 miliona dinara odštete

Srbija -
Preduzeće "Helion" odštetni zahtev uputilo je Ministarstvu za nacionalni investicioni plan i gradu Čačku, kao i izvodaču radova, užičkom preduzeću "Putevi" jer nisu ispoštovani potpisani ugovori o investiciji i izvođenju radova na rekonstrukciji ulice

ČAČAK - Čačansko preduzeće Helion, u čijem je vlasništvu benzinska stanica u ulici Đorđa Tomaševića, zatražilo je 22,9 miliona dinara naknade za izgubljenu zaradu i druge troškove nastale zatvaranjem te ulice na prilazu gradu.

Odštetni zahtev je upućen Ministarstvu za nacionalni investicioni plan i gradu Čačku, kao i izvodaču radova, užičkom preduzeću "Putevi".

Vlasnik Heliona, Lazo Antonijević, kaže da je njegovo preduzeće pretrpelo štetu, jer nisu ispoštovani potpisani ugovori o investiciji i izvođenju radova, kojima je biloutvrđeno da se rekonstrukcija ulice obavi za 60 dana.

"Umesto toga proteklo je i 20 puta više, budući da je ugovor potpisan u septembru 2010. godine, a ulica još nije završena, nisu urađeni trotoari i rasveta, i nema upotrebne dozvole", izjavio je Antonijević, dodajući da je predložio da se nastala šteta reši dogovorom.

U zahtevu Heliona navode se tri vida štete, i to: manje prodata količina derivata od početka 2011. do kraja 2013. godine (18.986.139 dinara), troškovi raskida radnog odnosa sa četvoricom radnika koji su bili zaposleni na stanici (1.609.447) i bankarski izdaci zbog smanjene likvidnosti, uzetih kredita i umanjenog prometa (2.358.778).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track