POŽAR ZAHVATIO ŠTALU: Izgorleo 50 ovaca i 40 jaganjaca u Babinoj bari
Foto: Beta

Pričinjena ogromna šteta

POŽAR ZAHVATIO ŠTALU: Izgorleo 50 ovaca i 40 jaganjaca u Babinoj bari

Srbija -
To nam je bio jedini izvor prihoda jer u porodici niko nigde ne radi i živeli smo od stočarstva, prodaje mleka, sira, jaganjaca. Sada ne znam šta ćemo da radimo i kako ćemo da preživimo. Stado nije bilo osigurano, kaže Zoran Mijov, vlasnik stada

PIROT - U štali porodice Mijov u mestu zvanom Babina bara, na putu ka selu Prisjan u požaru je izgorelo 50 ovaca i 40 jaganjaca.

Kako je danas izjavio vlasnik stada Zoran Mijov, pričinjena je ogromna šteta.

"To nam je bio jedini izvor prihoda jer u porodici niko nigde ne radi i živeli smo od stočarstva, prodaje mleka, sira, jaganjaca. U štali je bilo 50 ovaca i 40 jaganjaca. Sada ne znam šta ćemo da radimo i kako ćemo da preživimo. Stado nije bilo osigurano", kazao je Mijov.

Policijska uprava u Pirotu saopštila je danas da je požar najverovatnije izazvan namerno.

U požaru u kome je po policijskom saopštenju stradalo 48 ovaca i 40 jaganjaca i uskladištena stočna hrana pričinjena je šteta od oko 700.000 dinara,a policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Pirotski vatrogasci su blagovremeno reagovali, ali zbog činjenice da se u objektu nalazile i velike količine sena, ceo objekat je za veoma kratko vreme izgoreo zajedno sa ovcama i jaganjcima kojima nije bilo spasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja