Burna noć za Hitnu: U Nišu čak 116 intervencija

Pune ruke posla

Burna noć za Hitnu: U Nišu čak 116 intervencija

Srbija -
Osim jedne saobraćajne nesreće, Nišlije su se uglavnom javljale zbog brojnih preloma i uganuća na poledici

NIŠ - Hitna pomoć u Nišu u protekla 24 sata imala je čak 116 intervencija, što je znatno više nego inače, a zabeležen je povećan broj preloma i uganuća zbog pada na zaleđenim ulicama.

Portparolka Hitne pomoći u Nišu Slađana Milenković rekla je da je i u dnevnoj ambulanti i u hirurškoj ambulanti bilo više sumnji na prelome i uganuća ekstremiteta kod pacijenata. Prema njenim rečima, dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Ulici 12. februara, kod OMV pumpe, u kojoj je povređen jedan čovek koji se sa povredama glave prebačen na hirurgiju. Uglavnom su se za pomoć javljali bolesnici s problemima respiratornih organa i astmatičari, kao i psihijatrijski pacijenti i hipertoničari.

Portorol Hitne pomoći u Kragujevcu Aleksandar Kličković rekao je da je u tom gradu bilo ukupno 20 intervencija u toku noći, a da su najviše problema imali stariji hronični bolesnici. Prema njegovim rečima, u Kragujevcu nije bilo incidenata na javnom mestu, U Novom Sadu noć je prošla mirno, bez intevencija na javnom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track