VOJVODINA SE VRAĆA U NORMALU: Auto-put otvoren u podne
Foto: Beta/Ilustracija

Posle smetova i vanredne situacije

VOJVODINA SE VRAĆA U NORMALU: Auto-put otvoren u podne

Srbija -
Kolona od oko 300 kamiona, koja je četiri dana stajala na autoputu Subotica-Novi Sad, zbog velikih snežnih nanosa kod mesta Žednik, sinoć je konačno propuštena da nastavi putovanje

BEOGRAD - Posle višednevnog nevremena, situacija u Vojvodini se normalizuje. Sa radom počinju osnovne, srednje škole i vrtići u Zrenjaninu, a auto-put je otvoren u podne. Vanredna situacija trajala je tri dana.

Sinoć je postao prohodan magistralni put Beograd - Zrenjanin, na deonici Perlez-Stajićevo. Apeluje se na vozače da voze sporije i oprezno. Otvorene su i deonice Vatin-Vršac-Pančevo, kao i Pančevo-Kovin-Kovin most. Đaci škola na području Pančeva, gde je u petak proglašena vanredna situacija zbog izuzetno lošeg vremena, ni danas ne idu u školu. Prema rečima načelnika Školske uprave Zrenjanin Staniše Banjanina, na području Pančeva ima 28 škola, 20 osnovnih i osam srednjih, i nijedna danas ne radi, ali se očekuje da đaci krenu na nastavu sutra.

On je u izjavi naveo da jako nevreme prethodnih dana, orkanski vetar i smetovi nisu oštetili nijedan školski objekat. U ostalim školama na području školske uprave Zrenjanin, koja pokriva područje tog grada i još 18 lokalnih samoprava, nastava se održava normalno.

Kolona od oko 300 kamiona, koja je četiri dana stajala na autoputu Subotica-Novi Sad, zbog velikih snežnih nanosa kod mesta Žednik, sinoć je konačno propuštena da nastavi putovanje, rekao je vozač kamiona Predrag Stanković.

On je objasnio da je kolona kamiona ostala na autoputu kod izlaza za Žednik još u petak pre podne, kada ih je policija isključila iz saobraćaja. Kaže da su zimske službe tek juče počele da raščišćavaju put, kada je stigla i pomoć Crvenog krsta i to na insistiranje i pozive vozača kamiona. Na vestima smo čuli da su političari bili u akciji spasavanja u našoj blizini, pa se pitamo zašto su nas bili zaboravili", rekao je Stanković.

Zabrana saobraćaja za sva motorna vozila na autoputu od Novog Sada prema Horgošu u oba smera važila je do 12h, posle čega je odlukom ministarstva saobraćaja auto-put otvoren za saobraćaj. Na graničnom prelazu Horgoš se i tokom dana nalazio veliki broj kamiona koji su čekali na ulazak u Srbiju i dok taj talas teškog teretnog saobraćaja ne prodje, organičenje brzine na autoputu od Novog Sada do Subotice biće 60 kilometara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track