HEROJI: Policajci zadobili povrede i promrzline izvlačeći 20 sati građane iz Obrenovca!
Foto: Printskrin Rts

Spasioci

HEROJI: Policajci zadobili povrede i promrzline izvlačeći 20 sati građane iz Obrenovca!

Srbija -
Dežurni lekar Policijske brigade primetio je simptome hipotermije kod Radoslava Repaca i otežani hod Miloša Simonovića

Komandant Drugog bataljona Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd major policije Miloš Simonović i njegov zamenik kapetan Radoslav Repac, zadobili su promrzline i povrede nakon što su više od 20 sati iz vode izvlačili ugroženo stanovništvo u Obrenovcu, saopštio je danas MUP Srbije.

Dežurni lekar Policijske brigade primetio je simptome hipotermije kod Radoslava Repaca i otežani hod Miloša Simonovića. I pored upozorenja lekara, hrabri policajci nisu želeli da prekinu sa radom na spasavanju nemoćnih ljudi.

Ipak, promrzline i povrede učinili su svoje, zbog čega su juče prebačeni u beogradski Urgentni centar.

Radoslavu Repcu utvrdjene promrzline zadobijene od dugog boravka u hladnoj vode, zbog čega je zadržan u bolnici gde je dobio infuziju i postavljena mu je longeta na vratu. Milošu Simonoviću sanirana je povreda kolena i postavljena je longeta.

Neustrašivi policaci su se zajedno sa 450 policajaca iz Policijske brigade, probijali kroz nabujalu i hladnu vodu, kako bi došli do majki sa decom, starih, koje su potom nosili nazad do bezbednih mesta.

Kao i nebrojeno puta do sada, predvođeni svojim rukovodiocima pripadnici Policijske brigade još jednom su pokazali veliki profesionalizam, hrabrost i ogromnu humanost, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track