OD HLEBA DO KAFE: Kompanije šalju pomoć ugroženima!
Foto: Fejsbuk

Solidarni

OD HLEBA DO KAFE: Kompanije šalju pomoć ugroženima!

Društvo -
Hajneken Srbija donirao tri miliona dinara, Delhaize u svojim objektima prikuplja pomoć za postradale u poplavama

BEOGRAD - Pomoć za postradale u katastrofalnim poplavama i dalje pristiže sa svih strana.

Kompanija Imlek uputila je novi kontingent humanitarne pomoći, namenjen Šapcu. Sabačkoj kasarni "Cerski junaci" poslato je 1.440 litara UHT mleka, 720 litara čokoladnog mleka i oko 500 kg maslaca, krem sira i kačkavalja.

Kompanija Heineken Srbija donirala je iznos od tri miliona dinara kao prvu pomoć ugroženima u poplavama.

Kompanija Delhaize Serbia (Delez Srbija) nastavila je sa dostavljanjem pomoći ljudima u ugroženim područjima. U toku dana biće isporučeno 20.000 konzervi tune, 3,5 tone hleba i 10.000 litara dugotrajnog mleka.

Od juče u objektima Delez Srbija u Beogradu i Novom Sadu volonteri organizacije Ujedinjena Srbija prikupljaju pomoć za najugroženije u poplavama. U Beogradu, volonteri prikupljaju pomoć u sva četiri Tempo centra, u Maxi supermarketima u Sarajevskoj, Gospodar Jovanovoj, Mirijevskom vencu, Prvomajskoj, Dragice Končar, Paunovoj i u Ulici Džona Kenedija.

U Novom Sadu, potrošači mogu kupiti robu za donaciju u Maxi supermarketu u Bulevaru Cara Lazara i Tempu u Tekelijinoj ulici.

Kompanija Strauss Adriatic uputila je pomoć u vidu kafe i instant napitaka od kafe u vrednosti od 1.100,000 dinara za evakuisane iz popolavljenih područja, koji su smešteni u prihvatne centre. Kompanija je i juče donirala kafu u vrednosti od 200 000 dinara, kao i namirnice prihvatilištima na Sajmu i Vodovodskoj ulici, kao i Crvenom krstu u Železniku.

Strauss Adriatic je donirao i 2000 kašica za bebe i 2000 sokova, kao i 1200 pakovanja konzervirane hrane i gotovih obroka. Ukupna vrednost doniranih namirnica iznosi oko 600 000 dinara.

Vip obezbedio besplatne minute i internet korisnicima sa ugroženih područjaVipove tehničke ekipe uspele su da uspostave signal u većem delu zapadne Srbije pa je operater odlučio da svojim korisnicima pokloni besplatne minute i megabajte kako bi mogli da više budu kontaktu sa svojim najbližima i bolje se informišu. Svim pripejd i postpejd korisnicima tokom naredna 24 sata biće aktivirani dodatni paketi koji sadrže 60 minuta/smartova za besplatne razgovore i 1GB interneta u nacionalnom saobraćaju, koji važe do 25. maja.

(EPK.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja