Najnovije vesti

MLAVA U OPADANJU: Situacija u Kostolcu pod kontrolom!
Foto: Tanjug

Vanredna situacija

MLAVA U OPADANJU: Situacija u Kostolcu pod kontrolom!

Srbija
Merama preusmeravanja voda u staro korito reke odbranjena je uspešno Termoelektrana B, kao i mesto Drmno. Tokom noći nadomak termoelektrane uspostavljen je i bedem od džakova peska, kao mera predostrožnosti i završeni su nasipi oko preusmeravanja voda u staro korito reke

KOSTOLAC - Situacija u reonu Termoelektrane Kostolac B je pod kontrolom i Mlava je u opadanju, izjavio je jutros savetnik direktora Policije Bratislav Dikić.

"Nakon 48 sati borbe sa poplavama u reonu Kostolac B, mi smo poplave stavili pod kontrolu. Imali smo probijanje tri nasipa u južnom delu tog reona tokom jučerašnjeg dana. Nakon toga smo odlučili da taktički vodu, pošto nismo uspeli da je zaustavimo, preusmerimo u staro korito reke Mlave", rekao je Dikić.

Tokom jučerašnjeg dana je, takođe, uspostavljeni su zaštitni nasipi u dužini devet kilometara da bi se zaštitila Termoelektrana i kompletna naselja."Vršili smo pripreme za evakuaciju stanovništva, ali nije evakuisano, jer nije bilo potrebe", podseti je Dikić.

Trenutno stanje, prema njegovim rečima, je stabilno bez ikakvih problema, a vodostaj Mlave je u opadanju.Dikić je najavio da će u toku dana i narednih dana biti organizovane osmatračke službe, koje će pratiti situaciju na terenu.

Isto tako, još će se ojačati nasipi koliko bude bilo potrebno i pružaće se druga pomoć građanima.

"U Kostolcu na Termoelektrani završen posao uspešno i svi objekti od značaja su odbranjeni od poplava. Raspustio sam "Operativni tim" koji sam juče formirao za ovaj zadatak i predao nadležnost upravi Termoelektrane Kostolac B...Svako dobro!", poručio je Dikić.

On se zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i svim građanima koji su učestvovali kao dobrovoljci i pružali maksimalnu pomoć prilikom radova na terenu u poslednja dva tri dana. Tokom noći Operativni tim, koji je uspostavljen u nedelju, imao je više sastanaka na kojima je analizirana situacija.

Merama preusmeravanja voda u staro korito reke odbranjena je uspešno Termoelektrana B, kao i mesto Drmno.Tokom noći nadomak termoelektrane uspostavljen je i bedem od džakova peska, kao mera predostrožnosti i završeni su nasipi oko preusmeravanja voda u staro korito reke.

Zbog preusmeravanja voda put ka mestu Bradarac je u prekidu, a visoki nasipi postavljeni su duž velikog dela puta.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...