BEDEMI ZAVRŠENI: Beograd spremno čeka da li će Sava da poraste ili opadne
Foto: Tanjug

Siniša Mali

BEDEMI ZAVRŠENI: Beograd spremno čeka da li će Sava da poraste ili opadne

Beograd -
Napuniće se još 50.000 dodatnih džakova sa peskom, da bi se raspolagalo sigurnom rezervom

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da prestonica potpuno spremno dočekuje eventualni poplavni talas na Savi, za koji se očekuje da stigne ujutru.

"Svi bedemi u Beogradu su završeni, sada čekamo da li će Sava da poraste ili opadne", rekao je Mali za RTS i dodao da će se napuniti i 50.000 dodatnih džakova sa peskom, da bi se raspolagalo sigurnom rezervom. Gradonačelnik je dodao da je snabdevanje strujom redovno, ali otežano i dodao da neće biti restrikcija.

On je naveo da je u gradu ukinuto dekorativno osvetljenje i apelovao na građane i pojedince da štede struju. "Shodno odluci kriznog štaba, Termoelektrana Nikola Tesla se brani svim sredstvima, i grad Beograd je obezbedio 60.000 džakova koji se trenutno voze ka TENT-u", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda rekao je da su evakuisanima u prihvatnim centrima obezbeđeni telefoni, a da ljudi koji čekaju na evakuaciju koriste mobilne telefone spasilaca. On je još rekao da je u subotu u nedelju u Obrenovcu i Lazarevcu uklonjeno je 100 tona uginulih životinja, što će biti ključne aktivnosti i tokom dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track