JEZIVA ISPOVEST: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi reka!
Foto: Dragan Kadić

Stravično: Ugašen život koji je tek počeo

JEZIVA ISPOVEST: Deca i ja smo gledali kako bebu odnosi reka!

Srbija -
Sanja Milošević sa decom iz čamca kojim su evakuisani videla kako jedno od dvoje dece ispada iz majčinog naručja; Prizor vodene bujice koja u Obrenovcu guta život neće nikada moći da zaboravi
1 / 3 Foto: Dragan Kadić

BEOGRAD - Još jedna u moru tuga.Anđela Milošević ima samo devet godina, ali je sudbina htela da iz tog najbezbrižnijeg doba za ceo život sačuva slike tuge i bola koje je videla u rodnom Obrenovcu. Ona je sa majkom Sanjom Milošević i petogodišnjim bratom Vasilijem gledala kako nestaje jedan život.- Dok su nas evakuisali u čamcu, gledala sam majku koja je pred mojim očima izgubila bebu, toliko je plakala da su joj oči otekle, osetila sam sav njen bol... - priča majka Sanja, dok je u neverici slušam.Dozivali u pomoć- Bili smo u čamcu, svuda oko nas je bila voda, vozili su nas ka izlasku iz Obrenovca, u jednom trenutku videla sam majku koja drži dve bebe. Jednu ispod jedne ruke, a drugu ispod druge, i muž je bio s njom. Vikali su, dozivali da im pomognemo. Spasioci su prišli čamcem do nje i odmah su počeli da uzimaju bebe, koje su bile mnogo male, jedna je bila devojčica, a druga dečak. Uzeli su dečaka, ali je devojčica nekako pala u vodu. Majka je počela da viče, spasioci su pokušavali da je dohvate, ali nisu uspeli. Jednu bebu je odnela voda... Majka je ostala u čamcu, jaukala je od bola - priča Sanja.Inače, porodica Milošević je sa kucom, nakon evakuacije, od juče smeštena u hotelu „Slavija“. Sanja objašnjava da su živeli u Obrenovcu u zgradi preko puta vatrogasnog doma i da su bili prinuđeni da zovu spasioce.Razdvojena porodica- Uzeli su prvo Anđelu i Vasilija. Kada su ih spasioci odveli, rekli su da će se vratiti po nas - objasnila nam je Anđelina mama i dodala da dva dana nije znala gde su joj deca, ali da su se na kraju našli.

Nadarena devojčicaNACRTALA VASILIJA OSTROŠKOGDevojčicu Anđelu, od čije sam priče zanemela, u hotelu zovu anđeo jer otkako je stigla, ne prestaje da crta ikone. Tokom jučerašnjeg ručka nacrtala je Svetog Vasilija Ostroškog. Njena mama nam je objasnila da je ikone počela da crta desetak dana pre poplave, i to iz čista mira.- Crtala sam ikone tako što sam gledala male slike i po njima radila velike. Danas sam prvi put iz glave, po sećanju, nacrtala Vasilija Ostroškog - objasnila nam je Anđela.

Jelena PajevićMUŽ SPASAVA LJUDE, SIN MI JE NA SIGURNOMJelena Pajević s trogodišnjim sinom smeštena je u hotel „Slavija“, a kaže da je dobila svu moguću podršku.- Muž je ostao u Obrenovcu da spasava ljude. U kontaktu smo i zasad je dobro. Ovde su nam stvarno svi izašli u susret. Moj sin se lepo igra s drugom decom i animatorima - kaže ona.

Najmlađi evakuisaniBEBICA OD DVA MESECA ZBRINUTA U HOTELU „SLAVIJA“Petko Vlahović iz Obrenovca je sa suprugom i dvoje dece smešten u hotel „Slavija“ u subotu, kad su uspeli da se izbave iz potopljenog grada.- Imamo malog dečaka i ćerkicu Luciju od dva i po meseca. Samo nam je bilo bitno da spasemo decu. Poneli smo sa sobom dva ranca. Kolica za bebicu su nam doneli u Beograd. Živimo na četvrtom spratu, i jedva su nas izbavili - priča Petko i dodaje da su on i supruga bili u strahu kako će proći kroz poplave.- Laknulo nam je kad su nas čamcima prevezli na suvo jer su nekima čamci pucali, pošto ispod vode ima svega i svačega, posebno delova automobila - objašnjava Petko Vlahović.

Marijana IlićPRONAŠLA SAM OCA I BRATAPosle priče u Kuriru, Marijana Ilić (21) iz Obrenovca, kojoj se tokom poplava obrušio krov na glavu, stupila je u kontakt s ocem i bratom.- Konačno smo se čuli, zbrinuti su u Zemunu! Sad smo svi u Beogradu. Majka mi je trenutno otišla kod jedne rođake da se okupa jer ovde nemamo gde da se istuširamo - kaže Marijana, koja je smeštena u prihvatnom centru na Beogradskom sajmu, i dodaje da bi za tri dana trebalo da skine zavoje s glave.

Ljubavna priča on evakuisan, ona volonterka u prihvatiliŠtuSPOJILA IH BUJICA.: Da svaka tužna priča ima i svoju lepšu stranu, potvrdila je fotografija objavljena na društevenoj mreži Tviter koju prati zanimljiva ljubavna priča.- On evakuisan, ona volonterka. Epilog ljubav! - piše na Tviteru, na profilu jedne korisnice kojoj je poplavni talas iz Obrenovca doneo mladića u koga se zaljubila.Na fotografiji se vidi da se nova ljubav rodila u jednom od smeštajnih kapaciteta u Beogradu, gde je devojka pomagala žrtvama vodene stihije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja