Karneval cveća u Beloj Crkvi od 23. do 29. juna

Početak turističke sezone

Karneval cveća u Beloj Crkvi od 23. do 29. juna

Srbija -
Karneval cveća u Beloj Crkvi manifestacija sa tradicijom dužom od 170 godina, te da je to treći najstariji karneval u Evropi

BEOGRAD - Karneval cveća u Beloj Crkvi ove godine biće održan od 23. do 29. juna što će označiti početak letnje turističke sezone u toj opštini.

Predednik opštine Bela Crkva Nenad Živanović rekao je danas, na konferenciji za novinare, da je Karneval cveća u Beloj Crkvi manifestacija sa tradicijom dužom od 170 godina, te da je to treći najstariji karneval u Evropi.

Prema njegovim rečima ove godine će, u okviru kranevala, biti održano državno prvenstvo mažoretkinja, a kao specijalni gosti doći će mažoretkinje iz Zagreba, koje su već 12. godinu za redom prvakinje Evrope.

On je najavio da će biti organizovan i izbor za mis karnevala, sa mnoštvom nagrada, kao i koncerti Saše Vasića i Leksinton benda.

U karnevalskoj povorci, kako je istakao, učestvovaće gosti iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije, a drugog dana u ponoć će biti priređen karnevalski vatromet.Vikend pre karnevala osmišljen je sa puno kulturno-zabavnog programa, najavio je direktor Kultruno prosvetnog centra u Beloj Crkvi, Ilija Blanuša.

On je istakao da će 21. i 22. juna biti organizovnao takmičenje u jedriličarstvu na Belocrkvanskim jezerima, koncert gradskog hora, dok je preko nedelje pripremljen program za decu, veče salse, nekoliko izložbi i književnih večeri, kao i koncerata klasične muzike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja