Najnovije vesti

HAOS U NEKOLIKO MINUTA: Snažno nevreme paralisalo Smederevo
Foto: Nemanja Pancic

Olujni vetar čupao drveće

HAOS U NEKOLIKO MINUTA: Snažno nevreme paralisalo Smederevo

Srbija
Grad je padao nepuna dva minuta, a olujni vetar je za manje od deset minuta oštetio više fasada i polomio krošnje u parkovima, a kontejnere ako nije odgurao, onda ih je prevrtao

SMEDEREVO - Smederevo je večeras oko 19 sati pogodilo kratko, veoma snažno nevreme s obilnim pljuskom, provalom oblaka, gradom veličine graška i olujom koje je trajalo nekoliko minuta i paralisalo ceo grad.

Grad je padao nepuna dva minuta, a olujni vetar je za manje od deset minuta oštetio više fasada i polomio krošnje u parkovima, a kontejnere ako nije odgurao, onda ih je prevrtao.

U blizini trvrđave, koja je s centrom grada na znatno nižoj nadmorskoj visini od okoline, postoje problematične šahte koje, pri svakom jačem pljusku ne mogu da prime svu kišnicu, dok istovremeno iz kanalizacije nadire voda i diže poklopce sa šahti.

Ta voda je za tren preplavila tvrđavu, a olujni vetar je u utvrđenju polomio više krošnji stabala starih i po stotinu godina. Saobraćaj je nekih pola sata bio paralisan jer su ulice pod vodom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...