ČUVAJTE SE POLEDICE: Zbog snega saobraćaj po mokrim i klizavim kolovozima
Foto: Beta/Ilustracija

Saobraćaj u Srbiji

ČUVAJTE SE POLEDICE: Zbog snega saobraćaj po mokrim i klizavim kolovozima

Srbija -
Putari upozoravaju da se krajem dana i tokom noći mogu očekivati obilne snežne padavine, zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji od jutros se zbog snega odvija po mokrim kolovozima, a zbog leda i poledice vozači se podsećaju da je obavezna upotreba zimskih guma, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S). Putari upozoravaju da se krajem dana i tokom noći mogu očekivati obilne snežne padavine, zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost.

Tokom predstojećih praznika, rad na naplatnim stanicama biće intenziviran, i na učesnike u saobraćaju apeluje se da pripreme tačan iznos putarine, kako bi se maksimalmo smanjilo čekanje. Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Narednih dana očekuje se pojačan saobraćaj na graničnom prelazu Batrovci iz pravca Hrvatske i na Horgošu, iz pravca Mađarske. AMS S apeluje na vozače da koriste manje frenkventne prelaze - Šid i Kelebiju.

Radovi na popravci državnog puta I/A reda br 1 (auto-put E75) između Malog Požarevca i Ralje, u smeru ka Nišu, izvodiće se svakog dana, osim nedelje, od 08.00 do 17.00. Zbog radova na proširenju naplatne stanice Stara Pazova, na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom. Zbog radova na auto-putu, saobraćaj je na paralelni put preusmeren kod Grdelice, kao i na još nekoliko mesta na deonici Vladičin Han - Vranje. Zbog popravke puta II-A reda Beograd-Smederevo, vozila naizmenično prolaze na deonici Grocka-Brestovik. Na državnom putu I/B reda broj 21, na deonici Kosjerić - Požega, u mestu Pesak, zbog klizišta se saobraćaj obavlja naizmenično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track