PRED MATIČAREM U NOŠNJI: Sudbonosno “da” mladenci izgovorili u ponoć
Foto: Reuters

Vencanje u Aleksincu

PRED MATIČAREM U NOŠNJI: Sudbonosno “da” mladenci izgovorili u ponoć

Srbija -
Moja izabranica i ja započeli smo romansu 4. avgusta prošle godine na moj rođendan a verili smo se 4. marta ove godine na njen rođendan, kaže mladoženja

Kada su se kazaljke poklopile u ponoć, izgovorili su sudbonosno - “da”. Miroljub Radović (27) i Marija Radisavljević (22) iz Aleksinca, krunisali su svoju ljubav na najromantičniji mogući način – venčanjem u novogodišnjoj noći.

-Moja izabranica i ja započeli smo romansu 4. avgusta prošle godine na moj rođendan a verili smo se 4. marta ove godine na njen rođendan.

Tražili smo “neutralan” datum za venčanje i nekako nam se novogodišnja noć učinila kao najbolja. Taman se pogodilo pa je sva rodbina došla u Aleksinac zbog proslave “najluđe noći”, kaže Miroljub, inače, apsolvent rudarstva.

Mladi par je 23. novembra dobio i prinovu – sina Vasilija, tako da će im proteklih godinu dana ostati zauvek u najlepšem sećanju. Budući da oboje igraju u folkolornom ansamblu – KUD Aleksinac, gde su se i upoznali, pred matičara su došli u narodnim nošnjama. -Odlučili smo se da se venčamo u narodnim nošnjama. To je nošnja iz Šumadijskig kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track