U štrajku glađu 80 građevinara
Foto: TANJUG

U štrajku glađu 80 građevinara

Srbija -
Radnici preduzeća "Ratko Mitrović", njih 110, dobilo je rešenja o otkazu 20. marta, dan pošto je uveden stečaj u tom preduzeću i sad traže isplatu zaostalih zarada i uplatu doprinosa

KRAGUJEVAC - Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" drugi dan štrajkuju glađu u upravnoj zgradi tog preduzeća u Kragujevcu, tražeći isplatu zaostalih zarada, koje u proseku po radniku iznose oko 100.000 dinara, kao i uplatu doprinosa.

Naglasivši da će štrajk glađu trajati do ispunjenja zahteva, predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović izjavio je da se "povećava broj radnika koji gladovanjem traže ono što su zaradili, tako da ih je jutros 80".

Radnici preduzeća "Ratko Mitrović", njih 110, dobilo je rešenja o otkazu 20. marta, dan pošto je uveden stečaj u tom preduzeću, čiji je vlasnik Dragoljub Pantić.

Radović je naveo da je štrajkače glađu sinoć posetio predsednik Samostalnog sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić koji je potom razgovarao i s Pantićem.

"Pantić je rekao da ima velika potraživanja i da nema odakle da nam isplati ono što smo zaradili", rekao je Radović i dodao da "radnici tu priču godinama slušaju".

Pantić je u sredu izjavio medijima da je štrajk građevinaca nezakonit. Radović je i danas ponovio da je u preduzeću stečaj uveden na nezakonit način i za to oputžio Pantića.

Bivši radnici "Ratka Mitrovića" su, posle uvođenja stečaja, tri puta protestovali, tražeći od nadležnih da preispitaju zakonitost uvođenja stečaja, tvrdeći da je Pantić to učinio kako bi se oslobodio dugova prema radnicima i poveriocima.

Građevinsko preduzeće "Ratko Mitrović" osnovano je 1948. godine i svojevremeno je bilo jedno od vodećih u SFRJ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja