Najnovije vesti

UPOZORENJE ZA SRBIJU: Po podne stiže nevreme praćeno kišom, olujnim vetrom i gradom
Foto: Fonet

Narandžasti meteo alarm

UPOZORENJE ZA SRBIJU: Po podne stiže nevreme praćeno kišom, olujnim vetrom i gradom

Srbija
Do 29. maja, će biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče i sutra lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama od 20 litara po kvadratnom metru za tri sata sa olujnim vetrom i gradom.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode - obilnije padavine praćene grmljavinom, olujnim vetrom i pojavom grada, navedeno je u saopštenju.

Vetar će biti slab i umeren pre podne zapadni i jugozapadni, a posle podne severni i severoistočni. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 12 do 18, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije vreme, sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren pre podne zapadni i jugozapadni, a posle podne severni i severoistočni.

Jutarnja temeperatura vazduha iznosiće oko 16, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 29. maja, biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar.

Dnevna temperatura vazduha biće u granicama proseka za treću dekadu maja, dodaje se u saopštenju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...