Najnovije vesti

Posle Beograda kineski privrednici posetili Užice
Foto: Kurir Sanja ćurčić

U najavi i bratimljenje

Posle Beograda kineski privrednici posetili Užice

Srbija
Kineskoj delegaciji rukovodstvo grada prezentovalo je industrijske potencijale i resurse kojima ovaj grad raspolaže

UŽICE - Ministar pravde Nikola Selaković, zajedno sa delegacijom od 33 privrednika iz Kine, koju predvodi predsednica Grupacije Ji Hao Lindom Vang, boravi danas u poseti Užicu i Zlatiboru.

 

Kineskoj delegaciji rukovodstvo grada prezentovalo je industrijske potencijale i resurse kojima ovaj grad raspolaže.

 

"Užice će kineskoj delegaciji ponuditi saradnju u oblasti aerodroma Ponikve, slobodne carinske zone i poljoprivrede",istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković, koji je uručio zahvalnicu Lindi Vang za razvoj prijateljstva i poslovne saradnje. Ministar pravde Selaković, koji je inicirao dolazak kineskih privrednika u Užice, istakao je da su Kinezi drevna civilizacija koja poslovne kontakte ostvaruje na osnovu poverenja.

 

"Politička podrška kao osnov saradnje postoji, a do sada smo dosta uložili i u građenje poverenja. Danas su u Užicu predstavnici velikih kineskih kompanija iz Kine i dijaspore i koliko mi budemo spremni da im ponudimo konkretne projekte na kojima možemo sarađivati, toliko ćemo biti uspešni u ovom poslu”, poručio je Selaković.

 

Predsednica kineske Grupacije istakla je da je to njena druga poseta Užicu i da se nada uspešnoj saradnji. "Kina i Srbija imaju stabilne odnose i dosta uslova za saradnju.

 

Treba da iskoristimo mogućnosti daljeg razvoja gradova naše dve zemlje, a u užičkom kraju posebno smo zainteresovani za poljoprivredu i proizvodnju zdrave hranu", rekla je Vang.

 

Tokom posete najavljena je i mogućnost bratimljenja Užica i jednog kineskog grada. Kineska delegacija posetiće u toku dana zgradu novog obdaništa u izgradnji u Užicu, Aerodrom Ponikve i Zlatibor.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...