(FOTO) HAOS U SRBIJI: Kilometarska kolona na autoputu Beograd-Niš, satima se čeka do rampe!
Foto: Saša Z. Vasić

Bruka i sramota

(FOTO) HAOS U SRBIJI: Kilometarska kolona na autoputu Beograd-Niš, satima se čeka do rampe!

Srbija -
Zbog radova na putu formirala se kolona duga desetak kilometara, a vozači su tu deonicu prelazili i po nekoliko sati
1 / 7 Foto: Saša Z. Vasić

Vozači koji su se danas zatekli na autoputu Beograd -Niš morali su satima da voze deonicu od naplatne rampe Bubanj potok pa do skretanja za Smederevo jer je zbog radova na putu formirana kolona vozila od skoro 15 kilometara.

Čitalac Kurira, Nenad Milosavljević jutros je oko 11.30 sati krenuo iz Novog Sada, ali je oko 15 sati i dalje bio nadomak Beograda u kilometarskoj koloni.

"Ovo je strašno! Pomeramo se po par metara, ne ubacujem u drugu. Da sam znao, ne bih išao autoputem. Najpre smo bili blokirani u tri kolone, koje su se slivale u jednu. Najgore je što kada smo došli do dela puta koji se radi, videli napuštene mašine na kojima niko ne radi, a ostaje utisak da posao neće skoro biti gotov", kaže Nenad.

Foto: Saša Z. Vasić
Foto: Saša Z. Vasić

Saša Z. Vasić, takođe je bio na licu mesta i fotografisao je nezapamćenu gužvu na autoputu i posavetovao vozače:

"Radnici preduzeća "Strabag" danas oko 17.30 su bili nevidljivi, ali su uspešno zagorčavali život putnicima. Od prvog izlaza za Smederevo držali su 4,5 kilometara autoputa pod samo jednom trakom. 2 km je već gotovo, ali nije pušteno u rad. Kolona automobila je danas oko podne bila dugačka 4 kilometra (početak zakrčenja u tri trake je bio od isključenja Umčari), a u 17.30h oko 700 metara tako da zadržavanje traje od 10 do 50 minuta u zavisnosti od talasa turista i drugih putnika namernika. Tako da spremite se za ozbiljno čekanje", kaže Vasić.

Zadržavanja na ovom delu puta su i do dva sata, pa se savetuju alternativni pravci preko Smedereva i Požarevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track