MISTERIOZNA CRVENA TEČNOST U DUNAVU: Podnete prijave protiv tri klanice
Foto: Twitter Pt

I dalje nepoznat uzrok

MISTERIOZNA CRVENA TEČNOST U DUNAVU: Podnete prijave protiv tri klanice

Srbija -
Ne upiremo prstom ni u jednu od navedene tri klanice - samo konstatujemo da su kod njih utvrđeni nedostaci, rekao je Pokrajinski sekretar u tom sekretarijatu Branislav Bogaroški

NOVI SAD - Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podneo je prekršajne prijave protiv tri klanice koje su povezane na kolektor iz kojeg je u Dunav kod novosadskog keja u nekoliko navrata ispuštana crvena tečnost.

"Ne upiremo prstom ni u jednu od navedene tri klanice - samo konstatujemo da su kod njih utvrđeni nedostaci", rekao je Pokrajinski sekretar u tom sekretarijatu Branislav Bogaroški dodavši da su prijave podnete 24. avgusta. On je objasnio da je nadležna inspekcija obavila kontrolu u industrijama Matijević, Neoplanata i Trifunović i utvrdila da postoje nedostaci i da su zato podnete prekršajne i prijava za privredni prestup.

Bogaroški je objasnio i da je tim firmama naloženo i da otklone nedostake napomenuvši da su ingerencije u toj oblasti podeljene.

Prema njegovim rečima, vodna inspekcija iz sekretarijata koji rukovodi je u okviru svoje nadležnosti utvrdila da u ta tri klanična kapaciteta postoje određen nedostaci.

Bogaroški je dodao i da je u toj oblasti nadležnost podeljena i na pokrajinske sekretarijate - za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i na sekretarijat za zaštitu životne sredine.

"Iako je odgovornost preneta na pokrajinske sekretarijate sigurno je da je ima i novosadski "Vodovod i kanalizacija" koji propisuje uslove za priključenje na koletkor i samim tim postavlja određene standarde na osnovu kojih i izdaje dozvole", rekao je on.

Građani su na novosadskom keju nekolko puta prijavljivali da se iz kolektora u reku ispušta crvena tečnost, a poslednji put to se desilo sinoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track