DAN OSLOBOĐENJA: Aca Lukas oduševio Zaječarce

Sećanje na 7. septembar

DAN OSLOBOĐENJA: Aca Lukas oduševio Zaječarce

Srbija -
Proslava brojnim manifestacijama i koncertom folk zvezde Zaječarci i njihovi gosti obeležili 7. septembar. Predsednik Skupštine grada Saša Mirković najavio nove investicije

ZAJEČAR - Spektakularnim koncertom folkera Ace Lukasa pred više desetina hiljada ljudi, u ponedeljak veče završeno je obeležavanje Dana grada Zaječara, u znak sećanja na 7. septembar, dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.Lukas je ređao svoje dobro poznate hitove, a svaki refren propraćen je ovacijama brojne publike, naročito mlađe, pa se s pravom može reći da je njegov nastup bio vrhunac kulturno-umetničkog programa na centralnom gradskom trgu.

Priznanja u znak zahvalnosti... Saša Mirković sa gostima
Priznanja u znak zahvalnosti... Saša Mirković sa gostima

Kulturni centarOsim koncerta Ace Lukasa, organizovan je i dečji karneval, pa je tako na Trgu oslobođenja održana predstava „Volim svoj grad“, nakon čega su nastupile „Pinkove zvezdice“. Zaječarci i brojni gosti uživali su i u festivalu hrane i ostalim mnogobrojnim svečanostima. Takođe, na više lokacija u gradu, na groblju i na Kraljevici, delegacije Grada, SUBNOR i vojske položile su vence na spomenike palim rodoljubima i žrtvama ratova.- Naš grad ide krupnim koracima boljim putem i protekle godine se dosta razvijao, najviše u pogledu infrastrukture - rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković na svečanoj akademiji povodom obeležavanja dana grada na Timoku.Mirković je istakao da je Zaječar postao pre svega kulturni centar regiona i da će zalaganjem gradskih čelnika postati grad budućnosti.- Čast mi je što Dan grada Zaječara obeležavamo na ovom istorijskom mestu. U narednom vremenskom periodu u grad moraju da se slivaju investicije - rekao je Mirković prilikom posete palati Feliks Romulijani.

Saradnja... Ambasador Velike Britanije Denis Kif (desno)
Saradnja... Ambasador Velike Britanije Denis Kif (desno)

Timočki specijalitetiU okviru svečanog programa održana je manifestacija Ambasade Velike Britanije „Fud tok“, u oviru koje su zaječarske domaćice pripremale specijalitete timočke i britanske kuhinje. Ambasador Velike Britanije Denis Kif sastao se s Mirkovićem i gradonačelnikom Velimirom Ognjenovićem i tom prilikom istakao da je grad Zaječar pravi primer saradnje Srbije i Velike Britanije.- Razgovarali smo o kulturnoj saradnji, ali i o problemima s kojima se zemlje Evrope susreću, o migrantima. Velika Britanija nastavlja da podržava Srbiju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Narodi dve zemlje sarađuju još od Prvog svetskog rata, tako da će se ta saradnja i naše prijateljstvo nastaviti i u budućnosti - rekao je Kif i dodao da će od sada u svoj svakodnevni jelovnik uvrstiti ajvar i ćevapčiće, ali i vino i rakiju.Među brojnim zvanicama našao se i ambasador Belorusije, kao i predsednici opština i ugledne ličnosti iz regiona i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track