RIBOLOVCI VELIKOG SRCA: Spasli srndaća koji je bežeći od lutalica upao u Zavojsko jezero
Foto: Kurir

Uspeli da ga izvuku na obalu

RIBOLOVCI VELIKOG SRCA: Spasli srndaća koji je bežeći od lutalica upao u Zavojsko jezero

Srbija -
U jednom trenutku je srndać potonuo, pa isplivao, ali su ribolovci čamcem brzo stigli do srndaća i uspeli da ga živog izvuku na obalu

PIROT – Humani ribolovci. Prava drama odigrala se za vikend sa ranjenim mladim srndaćem na Zavojskom jezeru, kod Pirota, koja je zahvaljujući velikoj požrtvovanosti ribolovaca imala srećan epilog.

Naime, kako je rekao za Kurir jedan od ribolovaca, oni su negde oko 8 sati i 30 minuta čuli lavež pasa i primetili kako srndać bežeći pred psima lutalicama. Kako bi im pobegao srndać je upao u jezero.

U jednom trenutku je srndać potonuo, pa isplivao, ali su ribolovci, kako su ispričali, sa Milanom Mladenovićem, predsednikom Saveza za očuvanje i odgoj egzotičnih, divljih i zaštićenih životinja Srbije, čamcem brzo stigli do srndaća i uspeli da ga živog izvuku na obalu.

Tek onda su videli da mu je povređena prednja noga i da je zbog toga sve teže plivao. Pošto mu je odmah ukazana pomoć srndać je predate nadležnim iz Parka prirode Stara planina na negu i opravak, a onda će biti vraćen u svoje prirodno stanište.

(A.D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track