ŠIROKO: Loza, pelinkovac, 100 litara vina, evo šta jedu i piju novosadske ćate u Gradskoj kući!
Foto: Zorana Jevtic

Javne nabavke

ŠIROKO: Loza, pelinkovac, 100 litara vina, evo šta jedu i piju novosadske ćate u Gradskoj kući!

Srbija -
Gradska kuća je ovih dana u postupku javne nabavke hrana i pića. Ove nabavke, čija vrednost zasad nije poznata mada se u godišnjem planu navodi da je u budžetu za ovo opredeljeno 1,1 milion dinara, tako omogućavaju da Novosađani saznaju šta je potrebno za svakodnevni rad u Gradskoj kući.

Tako se vidi da je čelnicima grada između ostalog za nesmetan rad nephodno 250 kutija čaja, 360 litara obične koka- kole, 40 kilograma kafe, 240 litara mleka, preko 1.200 litara raznih sokova i 50 kilograma šećera.

Takođe, preko tendera se kupuje i po pet litara lozovače i pelinkovca za Gradsku kuću, kao i pet flaša rakije od kajsije u flašama od 0,7 litara. Pored toga, gradskim čelnicima treba i preko 100 litara vina i samo 10 limenki piva.

S druge strane, nije samo piće što je neophodno čelnicima grada, jer kada se pogleda spisak hrane koji je potreban za pripremu obroka u sedištu gradske vlasti, vidi se da se tu prave i te kako kvalitetni obroci. Tako na spisku javne nabavke između ostalog stoji da se kupuje po 25 kilograma svežih pilića, bataka, belog mesa, ali i 25 kilograma ćurećeg belog mesa.

Gradskoj kući je potrebno i 145 kilograma junećeg i telećeg mesa, 40 kilograma svinjetine, pri čemu je potrebno i još po 15 kilograma svežeg prasećeg i jagnjećeg mesa. Na spisku mesnih prerađevina neophodnih Gradskoj kući je i 20 kilograma slanine, 10 kilograma kulena, 15 kilograma svinjskih butkica i drugo.Naravno nije zapostavljena ni riba, pa se ukupno nabavlja i 105 kilograma razne ribe.

Uz sve ovo meso ide i preko pola tone raznog povrća i voća. Na spisku su i druge potrepštine neophodne za pravljenje različitih jela i obroka između ostalog devet litara maslinovog ulja, 20 kilograma eurokrema, preko 100 kilograma sireva i 20 kutija plazma keksa.Ceo spisak namirnica, odnosno konkursna dokumentacija može se preuzeti sa sajta grada novisad.rs.

(Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track