INCIDENT U SKUPŠTINI KRAGUJEVCA: U borbi za reč opozicija iščupala mikrofon predsedavajućem
Foto: Kragujevac.rs

Neslaganje tokom rasprave o maksimalnom broju zaposlenih

INCIDENT U SKUPŠTINI KRAGUJEVCA: U borbi za reč opozicija iščupala mikrofon predsedavajućem

Srbija -
KRAGUJEVAC - Sednica Skupštine grada Kragujevca bila je danas prekinuta na pola sata zbog incidenta do kogeg je došlo kada je šef opozicione odborničke grupe Zajedno za Šumadiju Bojan Stojadinović odbio da napusti govornicu, pošto mu je predsednik parlamenta izrekao dve opomene i udaljenje.

Stojadinović je insistirao da dobije reč po poslovniku, kako bi replicirao odbornici Srpske napredne stranke na optužbe da su ljudi iz Zajedno za Šumadiju krivi za kriminalne radnje u privatizaciji u Srbiji.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević je Stojadinoviću izrekao opomene, a kada on nije hteo da napusti govornicu i meru udaljenja. Stojadinović je rekao da neće da se udalji, a zatim je prišao i drugi odbornik Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, kome je Urošević takođe izrekao opomenu.

Dok je trajala njihova rasprava, treći odbornik Zajedno za Šumadiju Milan Vuković je prišao predsedavajućem skupštine i iščupao njegov mikrofon.

Urošević je optužio opoziciju da pravi cirkus od skupštine, kao što su to radili radikali, kada nemaju argumente u raspravi.

Predsednik Skupštine je odredio pauzu od pet minuta koja je potrajala oko pola sata.

Odbornici Zajedno za Šumadiju su, nakon toga, odlučili da ne prisustvuju sednici.

Do prekida je došlo tokom rasprave o Odluci o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave koja predviđa 246 prekobrojnih radnika.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je u nastavku sednice da je to "divljaštvo" do sada nezabeleženo u radu Skupštine Kragujevca i da ga je sramota što je prisustvovao takvom događaju.

Bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović je u obraćanju novinarima rekao da je predsednik Skupštine bio dužan da da reč odborniku opozicije zbog povrede poslovnika, umesto što je to odbio.

Stevanović je rekao da Zajedno za Šumadiju ne opravdava čupanje mikrofona.

Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave je usvojena većinom glasova u nastavku sednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja