VIDEO HAOS NA NIŠKIM ULICAMA: Građani pomogli vozaču da pokrene gradski autobus zaglavljen u snegu!
Foto: Youtube Printscreen

Zimske službe zatajile

VIDEO HAOS NA NIŠKIM ULICAMA: Građani pomogli vozaču da pokrene gradski autobus zaglavljen u snegu!

Srbija -
NIŠ - Snežne padavine u Nišu zadale su velike muke vozačima i stvorile brojne saobraćajne kolapse. Autobus „Niš-ekspresa“ pun putnika, bio je zaglavljen više od tri sata na autobuskoj stanici Ćele kula u neočišćenom snegu. Putnici, među kojima je bilo i male dece, bili su prinuđeni da napuste vozilo.

Sve se to dešavalo sinoć oko 20 sati, o čemu je odmah obaveštena nadležna služba zadužena za održavanje gradskih ulica i čišćenje snega.Ekipa JKP „Mediana“ koja je par sati kasnije intevenisala po pozivu „Niš-ekspresa“ nije uspela da raščisti sneg zbog nedostatka opreme i soli, za koju tvrde da nije od velike pomoći kada su veoma niske temperature.

- Kada sam od njihovih radnika zatražio so za posipanje puteva, rekli su mi da nemaju ni gram soli, što me je potpuno iznenadilo. Jedino što sam uspeo da dobijem od njih je uslužna lopata kojom sam delimično očistio sneg ispod vozila - navodi vozač autobusa.

Čekajući pomoć šlep službe, on je sa velikim naporom pokušavao da očisti sneg ispod točkova autobusa, drugom lopatom koju su mu dali građani, a u tome je uspeo upravo zahvaljujući njima, kao i svojim kolegama vozačima i kondukterima iz drugog autobusa, koju su mu pomogli da pokrene autobus kada su videli da je zaglavljen u snegu.– Vožnja zavejanim gradskim ulicama predstavlja veliki napor svim vozačima, a ujedno je i veliki rizik za sve učesnike u saobraćaju. Zahvaljujem svojim kolegama i sugrađanima na ukazanoj pomoći na putu i upućujem apel Operativnom štabu zimskih službi i ekipama JKP „Mediana“ da budu efikasnije u čišćenju snega sa gradskih ulica i rešavanju problema na terenu - naglasio je vozač autobusa.

Saobraćaj u ovom delu grada se odvijao otežano, stvarale su se duge kolone, a mnoga vozila su preusmeravana na alternativni tok saobraćaja kod okretnice na Trošarini, u pravcu ka Niškoj Banji i Bulevaru Nemanjića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track