NOVI PAZAR U PRIPRAVNOSTI: Opasnost od novih poplava preti, kiša ne prestaje da pada
Foto: Senad Župljanin

Vodostaj reka ponovo povećan

NOVI PAZAR U PRIPRAVNOSTI: Opasnost od novih poplava preti, kiša ne prestaje da pada

Srbija -
NOVI PAZAR - Nakon perioda povlačenja i stagnacije, vodostaj reka u Novom Pazaru znatno je povećan. Kiša ne prestaje da pada skoro 24 sata.

Nakon što su danima vojska, kao i radnici i mehanizacija svih javnih i privatnih preduzeća radili na čišćenju od blata i krša, danas su uz pomoć dobrovoljaca punili džakove sa peskom i postavljali na mesta na kojima su rečna korita i bedemi prvo popucali.

Poplave su domovima, poljoprivredi kao i putnoj infrastrukturi nanele štetu u mnogim naseljima i udaljenijim mestima u Novom Pazaru, da se to ponovo ne bi dogodilo konstantno se radi na odbrani Novog Pazara od ponovnog poplavnog talasa.

Vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice od danas je ponovo počeo da raste, prema proceni gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića situacija je za sada pod kontrolom.

-Danas smo uspeli da se odbranimo uprkos kiši koja pada. Radićemo bez prestanka kako bi se predupredile moguće nove poplave. Ako kiša nastavi da pada biće napeto. Duž kritičnih tačaka korita reka se postavljaju i podižu bedemi, kako bi se zaštitila naselja Jošanica, Mur, Trnava, Postenje i Šutenovac, rekao je Mahmutović.

On je danas sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem u Novom Pazaru najpre obišao meštane u poplavljenim naseljima a potom i sportke terene i dvorane kojima usled obilnih padavina preti opasnost. Sportskim terenima u Šutenovcu i Eroziji preti klizište.

U Halu sportova uliva se voda, krovna konstrukcija popušta pod pritiskom vode.

- Ujedinjeni i uz soildarnost jednih prema drugima, uz pomoć Vlade šteta će biti sanirana i nadoknađena vlasnicima kuća, kao i uvek kada su poplave u našoj zemlji u pitanju, rekao je Udovičić.

Oni su danas obišli i Nerminu Duljević koja deli sudbinu komšija. Poplava joj je uništila sve što je imala.

Novopazarski Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju, nakon prikupljanja podataka i rada na terenu. Novi sastanak članova štaba i drugih službi zakazan je za kasno večeras.

(Aleksandar Nićiforović /Foto: Senad Župljanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track