(VIDEO) SRPSKI SREDNJOŠKOLCI ŠIRE PRAVE VREDNOSTI: Bićete oduševljeni trudom kragujevačkih gimnazija
Foto: Youtube Printscreen

Mladi i talentovani

(VIDEO) SRPSKI SREDNJOŠKOLCI ŠIRE PRAVE VREDNOSTI: Bićete oduševljeni trudom kragujevačkih gimnazija

Srbija -
Učenici Prve kragujevačke gimnazije snimili su zanimljiv obrazovni prilog u kom su pokazali izuzetnu snalažljivost i kreativnost.

U vreme kada se pravo prijateljstvo teško stiče i održava i kada učenici uče gradivo u školi isključivo kako bi ga reprodukovali i dobili ocenu, prava je retkost videti da pojedinci neguju kreativnost i timski rad u cilju osvajanja dugoročnog znanja i postizanja vrhunskih rezultata. U tome je upravo uspelo jedno odeljenje društveno-jezičkog smera Prve kragujevačke gimnazije.

Oni su za projektni zadatak iz istorije snimili dnevnik, gde su simulirali glumu, žurnalistiku, spoj istorije i modernog doba i uspeli da na kreativan način povežu doba Martina Lutera i današnjicu. Dokazali su da adekvatna upotreba savremene tehnologije pruža mladim ljudima da iskažu svoj potencijal i da na moderan način mogu da savladaju zadati nastavni program.

Ukoliko ovaj video bude imao 50 hiljada pregleda, profesor će učenike nagraditi peticom, zato pogledajte video i dajte nam svoj komentar na njihov trud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track