SMRDI KO ĐAVO: Na ćošku između niških škola nikao divlji WC!
Foto: Reuters Januar 2016

Komunalci od danas pojačano nadziru ovaj deo

SMRDI KO ĐAVO: Na ćošku između niških škola nikao divlji WC!

Srbija -
NIŠ - Uski prostor između zgrade Osnovne škole “Vožd Karađorđe” i kioska nesavesne Nišlije pretvorile su u javni WC iz koga, kako kažu meštani tog dela grada i učenici obližnjih škola, smrdi na izmet i mokraću.

Komunalci kažu da će od danas pojačano nadzirati ovaj deo.

Divlji nužnik je “iznikao” na uglu Ulice Todora Milovanovića i Prvomajske, tik pored dvorišta “Voždove” i prekoputa zgrade gimnazija “Stevan Sremac” i “Bora Stanković”.

Nišlije koji žive u ovom delu grada kažu da, osim smrada, dodatni problem predstavlja upravo i to što mnogo učenika prolazi ovim ulicama, a neretko ispred dvorišta škola i na trotoaru provode i odmore.

Ovaj javni WC je veliki problem jer ne samo da se već sada tu širi nesnosan smrad izmeta i mokraće, već ovo mesto preti da postane izvor zaraze, baš pred nosom naše dece - kaže jedan sugrađanin.

Milan Đorđević iz Komunalne policije kaže da su juče dobili prijavu da se na ovom mestu nalazi divlji toalet i uverava da će već danas policajci izaći na ovu lokaciju i ubuduće je pojačano nadzirati.

- Imamo predmete gde smo zaticali ljude koji mokre ili lome stakla, ali to su trenutne aktivnosti, teško je da ih zateknemo na licu mesta. Posebni problem je što se ovakve stvari uglavnom događaju noću, a mi zasad nemamo 24-časovni rad. Kad budemo imali, i noću ćemo redovno obilaziti takve lokacije - kaže Đorđević.

On napominje da bi ovaj problem mogao da se reši kamerama koje bi bile postavljene u ovom delu, i podseća da se kazne za one koji prljaju javnu površinu kreću od 5.000 do 30.000 dinara.(Južne vesti/M.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track