PRAVE BAZU PODATAKA: Grad Niš poziva građane da odustanu od tužbi
Foto: Aleksandar Jovanović

Hoće da uštede na sudskim troškovima

PRAVE BAZU PODATAKA: Grad Niš poziva građane da odustanu od tužbi

Srbija -

NIŠ - Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je večeras će grad Niš uskoro formirati posebno telo koje će imati za cilj da pronadje kompromisno rešenje izmedju grada i gradjana koji tuže grad zbog različitih potraživanja, ali i obrnuto, izmedju grada i onih gradjana koje grad tuži zbog različitih dugovanja.

Bulatović je rekao da ovim putem rukovdstvo grada želi da uštedi i gradjanima i gradu troškove utuženja i izvršenja."Želimo da sprečimo da siromašni gradjani i siromašan gradski budžet plaćaju sudske troškove, izvršitelje i advokate koji su mnogo bogatiji od njih. Ti troškovi sada dostižu više stotina miliona dinara", kazao je Bulatović na konferenciji na novinare održanoj u Gradskoj kući

On je istakao da su samo tužbe radnika "Gorice" zbog neisplaćenih plata koštale gradsku kasu čak 150 miliona dinara."Na stotine miliona dinara je tako bačeno, a mogli smo da ih iskoristimo za izgradnju vrtića, ulica, bulevara", naglasio je Bulatović.Kako je istakao Bulatović, uskoro će biti formirana baza podataka sa imenima onih gradjana koje je grad tužio i onih gradana koji su tužili grad.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

"U toj bazi podataka naći će samo oni gradjani koji žele da sa gradom nadju zajedničko rešenje. To rešenje podrazumeva da će grad isplatiti svoje dugove", rekao je Bulatović.

Gradonačelnik Niša je istakao da će posebno telo pozvati na razgovor i ponuditi saradnju svim gradjanima koji su tužili grad i onima koje je grad tužio.On je istakao da će i ubuduće lično pokušavati da pomogne gradjanima Niša u rešavanju njihovih najrazličitijih problema, ali to zbog primedbi pojedinaca neće raditi tokom radnog vremena, već kasno popodne.Bulatović je kazao da će ubuduće primati gradjane na razgovor ponedeljkom od 18 časova.Za razgovor sa gradonačelnikom, do sada se javilo 507 žitelja Niša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track