Glavni muftija i reis-l-ulema Islamske zajednice čestitali Kurban- bajram
Foto: Aleksandar Nićiforović

Poželeli mir i dobro čovečanstvu

Glavni muftija i reis-l-ulema Islamske zajednice čestitali Kurban- bajram

Srbija -

NOVI PAZAR - Vernicima u Srbiji bajramsku čestitku uputili su glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić i reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović

Dudić je poručio da je mir danas najbitniji, da moramo znati da na ovom svetu nismo sami, te da svi delimo istu sudbinu.

- Kurban je zamena za ljudsku krv, a tim činom se oslobađamo oholosti, mržnje, nasilja i sebičnosti. Kurban je poziv da budemo spremni na žrtvu za druge kako bi svi živeli u miru, a mir nam je danas potrebniji nego ikada, kako bismo živeli u sigurnosti od jezika mržnje i od nasilničkih ruku, jer pravi musliman je onaj od čijeg jezika i ruku su sigurni drugi. Bajram je prilika da se okrenemo oko sebe i pogledamo šta je sa našim roditeljima, decom, komšijama, jer ono što čovek želi sebi treba i drugima da želi. Neka nas ovaj Bajram podseća da na ovom svetu nismo sami već da delimo sudbinu sa drugima različitih vera, nacija i kultura. Problemi su nam slični i zato nam je potrebno jedinstvo različitosti koje je moguće ako spojimo naša zajednička nadanja i ako se udružimo u borbi protiv zajedničkih problema, naveo je između ostalog glavni muftija IZ u Srbiji Mevlud Dudić u bajramskoj čestitki upućenoj muslimanima u Srbiji.

Reisu-l-ulema Sead Nasufović čestitao Kurban bajram

Svim muslimanima Srbije bajramsku čestitku uputio je reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.Nasufović je svim ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu, poželeo dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, sreću u porodici.

-U svakom vremenu i na svakom mestu, i ovde u našoj domovini Srbiji, potrebna nam je Nuhova bespogovorna poslušnost Bogu, Ibrahimova čista vera, Mojsijeva mudrost u iznalaženju puta spasa, Isusova ljubav prema drugom i drugačijem i Muhamedova univerzalnost, praksa i reč da želimo drugom ono što želimo sebi, poručio je Nasufović.

On je naveo da onaj ko je u Božijoj blizini biće blizak, dobar i koristan i svojim roditeljima, rodbini i prijateljima, svome domu, komšiji, džamiji i domovini.

-Obaveza je naša da svojoj domovini budemo blizu i da bdijemo nad njenim mirom i sigurnošću. Zato želim srećan Bajram svim muslimanima, moleći Boga za dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, kao i sreću u porodici ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu. Bajram Šefir Mubarek Olsun, poručio je reis.

Aleksandar Nićiforović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track