Početak izgradnje kuće za SOS Dečije selo
Foto: Tanjug

Kraljevo

Početak izgradnje kuće za SOS Dečije selo

Srbija -
Kuća će biti površine 340 kvadratnih metara i u njoj će biti smešteno 15 tinejdžera koji trenutno žive u iznajmljenoj kući u tom gradu

KRALJEVO - U Kraljevu je položen kamen temeljac za izgradnju kuće u SOS Dečijem selu površine 340 kvadratnih metara u kojoj će biti smešteno 15 tinejdžera koji trenutno žive u iznajmljenoj kući u tom gradu.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo Vesna Mraković-Jokanović i Miodrag Kostić, predsednik MK Group koja je za izgradnju kuće donirala 200.000 evra.

U SOS dečijem selu u Kraljevu, osnovanom 2004. godine, o devedesetoro dece i mladih u 14 SOS hraniteljskih porodica i Zajednici mladih brine 40 zaposlenih, uključujući i 28 majki, porodičnih pomoćnica i edukatora, kao i psihopedagoški i administrativni tim.

"Početak izgradnje kuće u SOS Dečijem selu je radosna vest za štićenike koji će u njoj naći utočičte, ali i za Kraljevo i sve građane", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo je istakla da zahvaljujući donaciji MK Groupe biti obezbeđeni konforni i podsticajni uslovi za buduće generacije dece koja stasavaju u SOS Dečijem selu.

Mraković-Jokanović je izrazila uverenje da će taj primer slediti i druge kompanije i ljudi dobre volje, kao uzor društvene solidarnosti i odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track