Šetnja protiv pušenja u Novom Sadu

Šetnja protiv pušenja u Novom Sadu

Srbija -
Šetnja se organizuje povodom obeležavanja 31. maja, Svetskog dana bez duvanskog dima, a polazak je zakazan za 12 sati ispred Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD - Jednosatna šetnja protiv pušenja, koju u saradnji sa Srednjom medicinskom školom "7. april", organizuju Institu za javno zdravlje Vojvodine i Dom zdravlja Novi Sad, biće održana sutra u centru Novog Sada.

Šetnja se organizuje povodom obeležavanja 31. maja, Svetskog dana bez duvanskog dima. Polazak je zakazan za 12 sati, ispred Srpskog narodnog pozorišta, a kolona će se kretati Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom do Dunavskog parka.

Učesnicima šetnje i prolaznicima biće podeljeni flajeri o štetnosti pušenja, a svi oni koji budu rešili da se oslobode pušačke navike moći će da se upišu u grupu za odvikavanje od pušenja koja će početi sa radom 4. juna.

Tema ovogodišnjeg "Svetskog dana bez duvanskog dima" je, po izboru Svetske zdravstvene organizacije, "Uplitanje duvanske industrije", a kampanja će se fokusirati na raskrinkavanje i suprostavljanje bezobzirnim i agresivnim pokušajima duvanske industrije da osujeti primenu Okvirne konvencije o kontroli duvana, koju su do sada ratifikovale 173 zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track