DRVO KOJE ŽIVOT ZNAČI: Na Mećavniku večeras otvoren Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice
Foto: Zoran Šaponjić

Jesenji pozorišni festival u Drvengradu

DRVO KOJE ŽIVOT ZNAČI: Na Mećavniku večeras otvoren Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice

Srbija -

MEĆAVNIK – Emir Kusturica otvorio je večeras na Mećavniku Jesenji pozorišni festival, koji se održava pod motom Drvo koje život znači, a prve festivalske večeri, publika je u prepunoj sali ovacijama pozdravila predstavu - Ukalupljivanje – tragedija loptanja u Srba, Fakulteta dramskih umetnosti Beograd i UK Vuk Stefanović Karadžić iz Beograda.

- Ovde sam da kažem koliko radosti donosi ova vrsta umetnosti, koliko je ovo značajno u vremenu kada svi rade sve, kada se često neuki ljudi bave i filmom i pozorištem. U ljudskim zajednicama nakon dve hiljade godina dešavaju se čuda, sirotinja glasa za desnicu, bogati za levicu, postoje dokazi da je u umetnosti sve naopako, da je koren na nebu, a krošnja negde na zemlji, a u stvari je obrnuto.

A umetnost koja bi to trebalo da dokazuje, dokazuje sve više ono što vidimo, umesto da dokazuje ono što bi trebalo da osećamo – rekao je Kusturica otvarajući festival, uz reči zahvalnosti svima onima koji su pomogli još jedan praznik umetnosti u gradu od drveta.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

- Mećavnik, zahvaljujući onima koji se trude, i zahvaljujući onima koji se brinu o umetnosti postaje mesto u kome još jedna grana umetnosti dobija svoju sezonu. Ovo veče je dokaz da Jesenji pozorišni festival postaje još jedan od ukrasa Mećavnika –rekao je Kusturica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track