Crkvena ograda pala i uništila "jugo"

Niš

Crkvena ograda pala i uništila "jugo"

Srbija -
Prema rečima oca Raše, starešine Svetinikolske crkve, zidana ograda je sagrađena posle oslobođenja Niša od Turaka 1876. godine

NIŠ - Deo ograde Svetinikolske crkve u Mokranjčevoj ulici u Nišu obrušio se na automobil marke "jugo" koji je tu bio parkiran i oštetio ga.

Prema rečima oca Raše, starešine Svetinikolske crkve, zidana ograda je sagrađena posle oslobođenja Niša od Turaka 1876. Iste godine je sagrađena i ckva, a čitav kompleks je pod zaštitom države.

Ipak, država je, kako kaže otac Raša za Južne vesti, do sada malo ulagala u obnovu ove bogomolje. Sredstvima donatora unutrašnja strana zida je renovirana, a u planu je bila i rekonstrukcija spoljašne strane.

- Ovaj deo smo planirali bili da uradimo i baš smo zvali istog donatora koji je pomogao renoviranje unutrašnjeg zida. Rekonstrukcija košta 3 hiljade evra, mi nismo u mogućnosti, a on je prihvatio, ali od 10. juna. Valjda su ove kiše učinile svoje i eto desilo se, što se desilo - kaže otac Raša.

S obzirom da je zid ograde star koliko i crkva, a pritom je i građen od masivne opeke prava je sreća da se niko od prolaznika u trenutku pada nije tu našao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track