DS u Šapcu proširila koaliciju sa SPO i LDP

DS u Šapcu proširila koaliciju sa SPO i LDP

Srbija -
DS je prethodno potpisao koalicioni ugovor sa URS, kojim je već obezbeđena većina u gradskoj skupštini

ŠABAC - Šabački ogranak Demokratske stranke (DS) potpisao je danas koalicioni sporazum sa "Preokretom" (SPO, LDP i Bogata Srbija) kojim će u lokalnom parlamentu biti obezbeđena podrška 42, od ukupno 69 odbornika.

DS je prethodno potpisao koalicioni ugovor sa Ujedinjenim regionima Srbije (URS), kojim je već obezbeđena većina u gradskoj skupštini.

Na proteklim izborima DS je osvojio 25 mandata, URS 11, koalicija Preokret šest mandata, dok su opozicione stranke osvojile: SPS osam mandata, DSS pet, a SNS 14 mandata.

Predsednik Gradskog odbora DS u Šapcu Miodrag Filipović rekao je da je potpisivanje sporazuma sa SPO i LDP prirodna koalicija stranaka koje su već učestvovale u vlasti.

"Mi smo kao koalicija, zajedno sa URS-om, već formirali vlast u protekle četiri godine i sasvim je prirodno da tu saradnju nastavimo. Ovim je izborni proces završen i mi se vraćamo obavezama i poslovima koje smo već započeli", rekao je Filipović.

On je rekao da će koalicija SPO-LDP nastaviti da se stara o institucijama kulture u gradu kao i u Javnom preduzeću "Parking-Šabac".

Odnos odborničkih mandata u tom gradu mogao bi da se promeni nakon upravnog postupka koji je pokrenuo SNS zbog pogrešnog računanja Dontovog sistema, ali ne i da utiče na većinu.

Prema navodima te, ali i drugih stranaka, u obračun odborničkih mandata nisu ušli glasovi dati strankama koje nisu prešle cenzus, pa bi nakon pravilnog računanja DS i SNS imale po mandat više, a Preokret i URS po mandat manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track