U narednih 6 meseci će reprezentovati Vojsku Srbije

KURIR TV BAŠ JOJ LEPO STOJI PLAVA BERETKA: Banaćanka Mirjana uskoro u mirovnoj misiji UN u Libanu

Srbija -

KIKINDA - Mirjana Komlenić (31) iz Novim Kozaraca kod Kikinde, prva žena profesinalni vojnik iz ovog dela Banata, nestrpljivo očekuje ponedeljak, kad će sa još 132 pripadnika Vojske Srbije otputovati u Liban.

Sa još osam koleginica, Mirjana će, u narednih šest meseci, reprezentovati našu vojsku u multinacionalnoj mirovnoj operaciji u Libanu, kao deo kontigenta UN:

- U Vojci Srbije sam od 2014.godine. Oduvek sam volela ovaj častan i dinamičan poziv, ali i vojničku uniformu. Brat mi je, takođe, vojno lice. Ovo će biti moja prva mirovna operacija. Nadam se najboljem- kaže Mirjana.

Odsečnim glasom, sagovornica Kurira, poručuje da su ona i njene koleginice u svemu ravnopravne sa muškarcima, i potpuno spremne i obučene da obave sve zadatke:

- Čast mi je što što ću predstavljati Srbiju i našu vojsku u Libanu. Imponuje mi što sam prvi profesionalni vojnik iz ovog dela Banata. U Vojku Srbije sam stupila kao supruga i majka. Muž i sin su me podržali u odluci da odem u Liban. Ponosni su na mene- priznaje Mirjana.

O plavokosoj koleginici, kojoj plava beretka baš lepo stoji, njene kolege imaju samo reči hvale:

- Naša Mirjana je prava vojničina. Ne postoji nešto što ona nije u stanju da uradi, bilo da se radi o rukovanju oružjem ili sklekovima- jednoglasne su Mirjanine kolege.

Za nju i još jedanaest pripadnika pešadijske čete 1. brigade Kopnene Vojske Srbije, u četvrtak je načelnik Severnobanatskog okruga, Nikola Lukač, upriličio prijem. Radi se o vojnicima iz Kikinde i okolnih sela koji u ponedeljak odlaze u Liban:

- Na vas su ponosni svi građani Kikinde. Očekujem da časno i profesionalno ispunite sve zadatke, da se vama ponose vaše porodice, Vojska Srbije i otadžbina- poručio je Lukač.

Major Aleksandar Mandžić, načelnik Grupe za civilnu i vojnu saradnju komande 1. brigade Kopnene Vojske Srbije, zahvalio je načelniku Severnobanatskog okruga na ovakvom gestu, s obzirom da je u Kikindi upriličen prvi prijem za naše mirovnjake.

U multinacionalnoj mirovnoj operaciji u Libanu, angažovani su pripadnicu tridesetak zemalja, a naši vojnici priznaju da im je čast što su deo mirovnih snaga UN.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track