Najnovije vesti

SAOBRAĆAJ U SRBIJI REDOVAN: Zbog leda problemi na Dunavu
Foto: Desanka Nikolić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

SAOBRAĆAJ U SRBIJI REDOVAN: Zbog leda problemi na Dunavu

Srbija
00:00h

BEOGRAD: Putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji danas je redovan, a zbog leda je i dalje je obustavljena plovidba na Tisi, na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Dunavu i Savi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Zabrana za šlepere i kamione važi na više putnih pravaca, na kojima se savetuje oprezna vožnja

ZIMA STEGLA SRBIJU: Železnički i avio saobraćaj bez zastoja, reke nisu plovne

.Zbog radova na mostu u Peckoj i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Pričević - Pecka, kao i na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Železnički saobraćaj funkcioniše redovno i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima. Svi letovi sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu od sinoć u 22 sata do jutros u sedam časova realizovani su prema planiranom redu letenja, bez otkazivanja, sa manjim, prihvatljivim kašnjenjima. Za danas je, prema planiranom redu letenja, predviđena ukupno 107 avio-operacija, a dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja.

JAČI OD MEĆAVE: Železnički saobraćaj u Srbiji funkcioniše bez problema

Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobraćaj će se danas odvijati nesmetano prema zimskom redu letenja, a očekuju se ukupno četiri avio-operacije u redovnom putničkom saobraćaju, dok su moguća manja kašnjenja zbog meteoroloških uslova na polaznim aerodromima.

OBUSTAVLJENA PLOVIDBA DUNAVOM ZBOG LEDA: Vanredna situacija u Tutinu, Gora 4. dan bez struje!

Taj aerodrom je, kako je saopšteno, obezbedio sve preduslove za neometano i bezbedno odvijanje vazdušnog saobraćaja angažovanjem svih svojih stručnih službi.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Ministarstvo je navelo da je i dalje na Tisi obustavljena plovidba uvedena 5. januara zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru. Zbog ledostaja od 6. januara je obustavljena plovidba na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav je, a na Dunavu i Savi od 8. januara. Podseća se da je redovna odbrana od leda proglašena na Dunavu i Savi, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančevo, Beograd, Novi Sad, kao i na celom toku Tise.

(Foto: Desanka Nikolić)

BONUS VIDEO: Kurir TV: Ledolomac "Greben" spasao Đerdap!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...