Najnovije vesti

KRIVOLOV ILI NESLANA ŠALA: Leskovački lovci odstrelili kapitalnog vepra, pa se hvalili na Fejsbuku?
Foto: Jugmedia

Slučaj prijavljen nadležnim organima

KRIVOLOV ILI NESLANA ŠALA: Leskovački lovci odstrelili kapitalnog vepra, pa se hvalili na Fejsbuku?

Srbija

Dvojica leskovačkih lovaca, od kojih je jedan ugledni gradski privrednik, optuženi su na društvenim mrežama za krivolov, kao i da su navodno van sezone odstrelili kapitalnog vepra teškog 200 kilograma, a ceo slučaj je prijavljen i nadležnim organima.

I dok pojedini lovci na internetu za krivolov optužuju gradskog privatnika Dejana Anđelkovića – Kanonu da se sa još jednim lovcem „kitio“ odstreljenim trofejom, u Leskovačkom lovačkom udruženju ubeđuju da je reč o neslanoj šali.

„Fotografije su stare više od godinu dana i nastale su kod Bukovca, a ne tu gde tvrde pojedinci koji su revoltirani, jer nismo želeli da im izdamo dozovolu za lov i koji su najavili kako će da nam napakoste“, kaže predsednik lovačkog udruženja „Dubočica“ Nebojša Đorđević.

Sa druge strane, lovci na društvenim mrežama optužuju i ljude iz uprave ovog lovačkog udruženja da Anđelković i njegov partner u lovu navodno prevoze vepra do volijere na Pašinoj česmi.

„Tamo su načinili fotografije sa kapitalcem, postravili ih na Facebook gde su i  dobili laskave komentare od strane uglednog potpredsednika LU Dubočica , a u pojedinim čet razgovorima detaljno opisali ko, gde, kad i kako je odstrelio navedenog vepra, kako je upravnik lovišta malo vikao na njih i nakraju su istog dovezli na volijeru“, tvrde ova grupa lovaca.

O navedenom događaju, kažu, obaveštene su sve nadležne službe, a sačuvan je i sav „dokazni materijal“ pre nego što je, navode, obrisan sa društvenih mreža, piše Jugmedia.

„Ja sam tog spornog dana bio van zemlje, ali čisto sumnjam da su oni to zaista učinili. Niko nije lud da napravi takav prestup. Inače, reč je o mladim lovcima koji su zaista savesni i prehranjuju divljač u ovim zimskim danima“, zaključuje predsednik leskovačkog lovačkog udruženja Nebojša Đorđević.

Inače, krivolov je zabranjen kako Zakonom o divljači i lovstvu, tako i Zakonom o zaštiti životne sredine. Prošle godine su krivolovci u Ćereviću i Alibunaru osuđeni na kazne od i po 200.000 dinara.

(Tekst i Foto: Jugmedia/Dragan Marinković)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...