SOCIJALNI PROGRAM: Za radnike Zavarivača iz Vranja 100 miliona dinara
Foto: Shutterstock

Novac za 158 radnika

SOCIJALNI PROGRAM: Za radnike Zavarivača iz Vranja 100 miliona dinara

Srbija -

Radnicima “Zavarivača” koji su imali ugovor na neodređeno vreme novac iz socijalnog programa država bi trebalo da uplati 15. marta, potvrdio je Kuriru Branislav Popović, direktor preduzeća.

Ukupan iznos je oko 100 miliona dinara.

Prema Popovićevim rečima u pitanju je 158 radnika koji su se javili za socijalni program. Oni su imali ugovor naneodređeno vreme , a zaposleni su pre raskida privatizacije.

U “Zavarivaču” je ukupno zaposleno 170 radnika.

Branislav Popović, Foto: T.S.
Branislav Popović, Foto: T.S.

"Mi očekujemo svakog trenutka da se na namenski račun uplati taj novac i očekujemo da isplatimo radnike do kraja naredne nedelje na njihove žiro račune", kaže Popović i dodaje da su saglasnost na socijalni program dali NSZ, Ministarstvo privrede kao i Ministarstvo rada.

Popović napominje da su radnici imali na raspolaganju četiri opcije, ali da su se svi odlučili za opciju koja im je najisplativija, a to je 200 evra po godini radnog staža.

“Zavarivač“ će nakon socijalnog programa otići u stečaj.

"Najveći poverioci su već pripremili sve samo smo zamolili da se sačeka da radnici uzmu novac za socijalni program. Prema najavama nakon otvaranja stečaja ima zainteresovanih koji bi se javili za zakup, ili kao investitori u kupovini imovine preduzeća. Mi se samo nadamo da će da se reši to i da će onda novi zakupac, ili novi kupac da angažuje potreban broj radnika", napominje Popović.

(T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track