CELO SELO VUĆIĆA HTELO Ekskluzivno Kurir u Kukulovcima: Palamudili su mnogi, driblali i šišali!
Foto: Aleksandar Davinić

Moraju da misle na unučiće

CELO SELO VUĆIĆA HTELO Ekskluzivno Kurir u Kukulovcima: Palamudili su mnogi, driblali i šišali!

Srbija -

KUKULOVCE KOD LESKOVCA - ‘’Palamudili su mnogi, driblali i šišali, tako je bilo pre Drugog svetskog rata, a isto sto se ponovilo, samo malo ‘’modifikovano’’ posle Miloševića’’.

Zamajavali i zaludjivali obećanjima svi. Poverovasmo Raduloviću, ali nas brzo izneveri, ismejasmo se na onog u belo odelo s vunene čerape i onda sam deci rekao da dobro odmere i da glasaju za sebe’’. Ovim rečima je dan nakon održanih ponovljenih izbora za predsednika Srbije u selu Kukulovcu kod Leskovca prokomentarisao poslednja dogadjanja u selu starina Dragan Stojanović.

On kaže da će se teško neko naći u kući jer su svi u polje rade da iskoriste ovo lepo vreme, jer je ovo poznati voćarski kraj.

To potvrđuju Zoran i Dejan Ranđelović dok na traktor tovare veštačko đubrivo. Žure u voćnjak da ga stave a što se izbora tiče kažu da su ovoga puta dobro razmislili.

–Glasali smo za sebe, kao što reče deda Dale, razni su ovde hodali i ‘’palamudili’’ (obećavali-lagali) Mi smo vanstranački, naša partija su voćnjaci i njive, kažu u jedan glas Ranđelovići uz opasku da su od svih kandidatanajviše poverovali Vučiću.

To kaže i Goran Nikolić, jedan od voćara i dobar domaćin.

–Moja porodica i ja smo glasali za bolje Kukulovce. Tražimo sigurnost, prosperitet, da možemo da radimo, sigurnost i bezbednost. Kada sve to imamo obezbedićemo i rešićemo neke komunalne problemčiće. Bar jedan od vode za piće, puta i kanalizacije, kaže Goran.

Jovan Stojanović Šumar, kaže da je nestranačka ličnost i da on i njegovi rođaci, prijatelji i drugari, po prvi put nisu naseli na obećanja. Ovoga puta smo merkali koliko je ko ozbiljan i koliko su mu realne priče i obećanja. Vučić nam je ulivao sigurnost. Videli smo ga, slušali, a neki drugari i razgovarali. Tražimo sigurnost, ozbiljnost, realnost.

Radimo da dovedemo vodu, pola posla smo uradili, uradićemo, nadam se još. Rad, red i eto boljitka, kaže Joca Šumar, dok baka Draga Nikolić, kaže da je izašla da glasa jer hoće da pomogne unučićima i rođacima i komšijama u selu. Hoću da Kukulovce bude za primer kaže baka Draga.

U sličnom tonu govori i Slađana Stojanović, koja je kako kazala za bolju budućnost, sigurnost i napredak za svojeunučiće.

Moramo da mislimo na njih.

Slobodan Stanković, kaže da je dobro što određene ‘’njuške’’ nisu dolazile inače ne bi bila tolika izlaznost. Izašli smo da pokažemo da smo građani ove zemlje da je volimo i poštujemo. Dali smo šansu Vučiću jer mu verujemo i nadamo se da nas neće izneveriti, kaže Slobodan.

Inače, na ponovljenim izborima na biračkom mestu 75 u Kukulovcu Aleksandar Vučić je odneo ubedljivu pobedu, i ovo je istorijski najbolji izborni rezultat koji je iko napravio od višestranačja u Srbiji, kako procenjuju, analitičari.

Aleksandar Vučić je osvojio 95,67% glasova na ovom biračkom mestu, potvrdili su nam članovi biračkog odbora.

Tačnije, za Aleksandra Vučića je glasalo 199 od ukupno 208 izašlih birača.

U Kukulovcu je Saša Janković osvojio 2 glasa, po jedan Beli Preletačević, Boško Obradović, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj, dok se tri listića vode kao nevažeća.

TEKST I FOTO A. Davinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Kada se tačno vraća zima u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track