Dve otrovne šarke usred Kruševca!

Najezda zmija

Dve otrovne šarke usred Kruševca!

Srbija -
Za jedno domaćinstvo sa pet ari placa cena prskanja protiv zmija košta oko 2.000 dinara

KRUŠEVAC - Zoo higijenska služba Javnog komunalnog preduzeća Kruševac uklonila je u poslednjih mesec dana sedam zmija, od toga dve zmije otrovnice rekao je Boban Kostić rukovodilac ove službe.

"Do sada smo primili 13 poziva građana koji su nas obavestili o pojavi zmija u obodnim naseljima kao što su Lazarica, Mudrakovac i Dedina, ali takođe, građani su javili da je bilo zmija i u samom centru Kruševca", rekao je Kostić.

On ističe da je Zoo higijenska služba do sada uhvatila sedam zmija i vratila ih u prirodno stanište, od kojih su dve bile otrovne šarke. Evidentirani su i smukovi, kao i druge zmije koje nisu otrovne.

Kostić kaže da su visok procenat vlažnosti tla i promene u eko sistemu pogodovali pojavi zmija i naglasio da Zoo higijenska služba radi na preventivnom odstranjivanju zmija koje se naplaćuje.

Za jedno domaćinstvo sa pet ari placa cena prskanja protiv zmija košta oko 2.000 dinara."Iako su se zmije pojavile u centru grada, mi sa gradskom upravom još uvek nismo sklopili ugovor o tom preventivnom delovanju", rekao je Kostić i dodao da Zoo služba može repelentnim sredstvima da odstrani zmije u kritičnim delovima.

Načelnica hitne pomoći Radmila Damjanović rekla je da se ovoj službi u poslednjih mesec dana javilo pet građana sa mogućim ujedom zmija, dok je jedan ubedljiv slučaj zabeležen prethodne nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track