KUCE SVIH RASA, PRIPREMITE SE: Veliki defile pasa 1. maja u Gradskom parku u Vranju
Foto: K.D. Švrća

Tradicionalno

KUCE SVIH RASA, PRIPREMITE SE: Veliki defile pasa 1. maja u Gradskom parku u Vranju

Srbija -

U Vranju će i ove godine, tradicionalno 1. maja u Gradskom parku biti održana izložba pasa CACIB 2017., saopštili su organizatori iz kinološkog društva “Švrća”.

Najveći broj izlagača biće iz inostranstva.

Sve je spremno za ovogodišnju izložbu pasa u Vranju, koja se održava 1. maja u Gradskom parku, poručuju organizatori iz kinološkog društva.

Foto: K.D. Švrća
Foto: K.D. Švrća

Na 8. po redu smotri potvrđen je dolazak izlagača iz Rusije, Litvanije, Ukrajine, Velike Britanije, Španije, Finske, Belgije, Francuske, Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke kao i iz cele Srbije.

"Po prvi put će u okviru ove izložbe biti održana i specijalizovana izložba nemačkih boksera, koje će ocenjivati prof. dr Miloć Lučić, Marko Lepasar iz Estonije, Georgi Hristozov iz Bugarske, Sašo Pešev iz Makedonije, Polina Simić, Tijana Konrad i Nikola Konrad iz Srbije. Kuriozitet je što je dve trećine učesnika iz inostranstva, a zanimljivo je da imamo i grupu koja dolazi iz Vladivostoka koji je od Vranja udaljen 11.000 kilometara", kažu iz kinološkog društva "Švrća".

Foto: K.D. Švrća
Foto: K.D. Švrća

Prema rečima Miće Mladenovića, predsednika kinološkog društva ovo će biti najveća izložba pasa sudeči po broju učesnika.

"Interesovanje građana je i ove kao i prethodnih godina izuzetni veliko", napominje Mladenović.

Rok za prijavu je do 25 aprila.

Izložba će biti svečano otvorena u 9:45 časova, a imaće i humanuitarni karakter.

Foto: K.D. Švrća
Foto: K.D. Švrća

Kinološko društvo se priključuje akciji prikupljanja pomoći za lečenje Miljane Ristić Stanković iz Vranja, koja se bori sa dijagnozom akutna mijeloblastna leukemija.

Na dan izložbe u Gradskom parku će se prikupljati novčana pomoć, koja će biti uplaćena na namenski račun.

(T.Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track