POVODOM DANA POLICIJE MAĐARSKE: Načelniku kikindske policije uručena Košutova sablja
Foto: S.U.

Veliko priznanje

POVODOM DANA POLICIJE MAĐARSKE: Načelniku kikindske policije uručena Košutova sablja

Srbija -

KIKINDA - Draganu Joviću, načelniku Policijske uprave Kikinda, u Segedinu je uručena Košutova sablja, kao priznanje za uspešnu dugogodišnju međupolicijsku saradnju.

U sklopu obeležavanja 24. aprila, Dana policije Mađarske, šefa kikindske policije nagradio je brigadni general dr Janoš Lukač, načelnik policije Segedina. Svečanosti su, pored ostalih, prisustvovali zvaničnici policije i pravosuđa Segedina, ali i dr Janoš Babić, generalni konzul Mađarske u Srbiji:

- Ovo je veliko priznanje za mene lično, ali i celu srpsku policiju. Košutova sablja se, u izuzetnim slučajevima, uručuje za najveće zasluge iz domena rada policije i vojske- kaže za Kurir Jović i priznaje da mu imponuje što su mađarske kolege ovako vrednovali njegov rad i zalaganje:

- U poslednjih deset godina naša saradnja postala je svakodnevna, što je omogućilo da se reši velik broj krivičnih dela. Mađarske kolege i mi smo veoma posvećeni na suzbijanju svih oblika prekograničnog kriminala-naglasio je Jović.

Prvi čovek kikindske policije smatra da su, zahvaljujući saradnji sa mađarskim kolegama, “prvi otvorili vrata ulasku Srbije u Evropsku uniju”. Pre pet godina, Jovića je oficirskim bodežom nagradio direktor mađarske policije.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track