NEMA LAGANJE: Vranje po transparentnosti, ispred Beograda i Niša
Foto: T.S.

Lokalne samouprave u Srbiji

NEMA LAGANJE: Vranje po transparentnosti, ispred Beograda i Niša

Srbija -

Organizacija „Transparentnost Srbija“ sprovela je i ove kao i pre dve godine, istraživanje "Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji".

Ocenjeno je i rangirano 15 jedinica lokalne samouprave u Srbiji - one koje su bile među najbolje ocenjenim 2015. godine, a na osnovu iste metodologije kao i pre dve godine, uz modifikovanje i preciziranje nekoliko indikatora.

Na skali od 0 do 100, Grad Vranje u ovom rangiranju ima indeks 62, što je dva poena bolje nego pre dve godine i na trećem je mestu sa istim brojem poena, kao i drugoplasirana opština Raška.

Na prvom mestu je grad Pančevo sa 67 poena. Od većih gradova, Novi Sad je na 7. mestu, Niš na 8., a Beograd na 13. mestu.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Istraživanje je realizovano uz finansijsku pomoć Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji.

„Želimo da ukažemo da, posmatrano po kategorijama, Vranje ima visoke ocene u oblasti dostupnosti informacija o radu Skupštine grada i Gradskog veća, kao i u oblasti budžeta“, navodi se u izveštaju Transparentnosti Srbija za 2017. godinu, u kome se, takođe ističe, da postoji veliki prostor za povećanje indeksa kroz sprovođenje pojedinih mera.

(T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track